Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Bolnica Bezbolnica

Maškare razveselile 30 djece na bolničkom liječenju u Crikvenici

Crikvenica (1)
Foto: Anton Ficko/VLM
1/3
16.02.2012.
u 18:01

Mališanima je u posjet stiglo 15 volontera i ravnateljica Crvenog križa Novog Vinodolskog Vesna Đujić u prigodnom karnevalskom izdanju

Da su maškare preuzele vlast u svakom mjestu uz more u Primorsko-goranskoj županiji uvjerilo se i 30 djece na liječenju u specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Thalassotherapiji u Crikvenici. Njima je, naime, u posjet stiglo 15 volontera i ravnateljica Crvenog križa Novog Vinodolskog Vesna Đujić u prigodnom karnevalskom izdanju kako bi im u bolnicu unijeli duh maškara i pritom im "razbili" monotoniju boravka izvan obitelji na bolničkom liječenju.

Riječ je o provedbi pilot projekta Hrvatskog Crvenog križa "Bolnica Bezbolnica" u koji su se osim Crvenog križa Novog Vinodolskog uključila i društva Crvenog križa Čakovca, Knina, Krka, Splita, Varaždina, Vinkovaca i Zagreba, a sve u cilju da se radionicama djeci na bolničkom liječenju omogući zanimljivije provođenje slobodnog vremena. Aktivisti i volonteri novljanskog CK peti su put obišli male pacijente koji su u Thalassotherapiju stigli iz svih dijelova Hrvatske i nastavit će to činiti i ubuduće.
Matija Mihalina, kojemu je 12,5 godina, na liječenje u Crikvenicu došao je iz Tužnog u okolici Varaždina.

– Iz Tužnog sam, ali nisam tužan, jer su me obradovale pjesme koje su za nas izvele vesele maškare – rekao nam je. Desetogodišnja Dora Vajdić iz Marije Bistrice voli običaj maškaranja koji se štuje i u kraju iz kojeg je došla u Crikvenicu.

– Jako mi je lijepo, jer sam stekla nove prijatelje – povjerila nam se. Među njima su i Zagrepčani, 12 godišnji Dominik Kolić i 9 godišnji Stjepan Kozić. Obojici se dopao dolazak maškara, pa su se složili kako im je to najljepši događaj za boravka u bolnici.   

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije