Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREVARANTICA

Masirala vrat i ukrala nekoliko tisuća kuna

Foto: Pixabay
14.07.2020.
u 10:51

Policija ponovno apelira na građane da budu oprezni i ne puštaju u svoj dom nepoznate osobe

Predstavila se kao maserka koju je poslao liječnik i opljačkala 88-godišnju staricu. Najprije je od vlasnice kuće u Pleši u Varaždinskoj županiji zatražila zdravstvenu iskaznicu i posjela ju na stolac, okrenuvši joj glavu u suprotnom smjeru od kreveta na kojem se nalazila torbica. Za vrijeme masaže vrata koja je potrajala nekoliko minuta, uspjela je iz torbice ukrasti nekoliko tisuća kuna.

- Ponovno apeliramo na građane da budu oprezni i ne puštaju u svoj dom nepoznate osobe. Sumnjičavost i skepsa u takvim slučajevima jako su poželjni. Prilikom počinjenja ovih kaznenih djela najčešće ne postoje svjedoci jer počinitelji paze kada dolaze na adresu, kuda ulaze i koga kontaktiraju, a najčešće su im na meti osobe starije životne dobi. Sve potencijalne žrtve savjetujemo da uvijek budu sumnjičavi i nazovu policiju na broj 192, kako bi se provjerili sumnjivi osobni ili telefonski zahtjevi nepoznatih “službenih” osoba. Napominjemo da zaposlenici banaka, zavoda za zdravstveno i mirovinsko osiguranje, porezni i policijski službenici ne dolaze na adrese stanovanja i ne mijenjaju novac radi isteka, ne obavljaju povrat poreza, a policijski službenici ne dolaze na adrese stanovanja radi izuzimanja otisaka prstiju s novčanica ili nakita - kažu u PU varaždinskoj.

Ključne riječi

Komentara 1

ST
stormrider
12:02 14.07.2020.

Sta bi uzela da je masirala nesto drugo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije