Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Masakr u Teksasu: 13 mrtvih i 30 ranjenih u pucnjavi u vojnoj bazi

masakr
Reuters
Autori: D. Li., M. F.
05.11.2009.
u 21:33

Za pucnjavu je odgovorna jedna osoba, koja je i ubijena u sukobu. Riječ je o bojniku Maliku Nadalu Hasanu, inače vojnom psihijatru koji je uskoro trebao biti poslan u akciju u Irak.

Najmanje 13 mrtvih i 30 ranjenih posljedica su pucnjave u Fort Hoodu, američkoj vojnoj bazi u Teksasu, stotinjak kilometara sjeverozapadno od Austina. Među mrtvima i ranjenima izgleda nema civila, svi su vojnici, osim jednog preminulog koji je bio policajac.

Za pucnjavu je odgovorna jedna osoba. Riječ je o bojniku Maliku Nadalu Hasanu, inače vojnom psihijatru. Za njega se prvotno mislilo da je ubijen. Prvi izvještaji medija spominjali su jednoga uhićenog, jednog u bijegu te jednog napadača koji je opkoljen i puca na specijalce iz puške velike razorne moći. No istraga nakon krvoprolića oslobodila je sumnje drugu dvojicu vojnika, te je utvrđeno da je bojnik Nadal Hasan jedini odgovoran za ubojstva, javlja američka TV mreža ABC. BBC piše da je Hasan uskoro trebao biti poslan u akciju u Irak. 

Pucnjava je počela u medicinskom centru, pa zatim u "centru za spremnost", bivše sportske dvorane u kojoj su trenutačno smješteni vojnici na odlasku na dužnost u Iran i Afganistan, gdje dobivaju potrebna cjepiva i završnu obuku. Krvoproliće se zatim nastavilo u kazalištu baze, gdje se pola sata kasnije trebala održati svečanost dodjela diplome.

Američki predsjednik Barack Obama incident je nazvao "stravičnim izljevom nasilja".
- Teško je kada naši vojnici gube živote u ratu negdje drugdje, ali zastrašujuće je kad se na njih puca i kod kuće. Moje misli i molitve su s ranjenim vojnicima i obiteljima onih koji su poginuli - izjavio je Obama.

U Forth Hoodu služi 4929 časnika i 45.414 vojnika, uz oko 9000 civilnih zaposlenika. Riječ je o pravom malom gradu u kojem su i škole, trgovine, a tijekom dana u gradu bude i do 80.000 ljudi.

Ključne riječi

Komentara 98

OB
-obrisani-
22:19 05.11.2009.

Vijest za amero file,mladiću!Da nisi tako mlad i naivan,dosad bi nešto naučio o Americi.Ovako niti ne znaš koliko ne znaš.

DU
Deleted user
04:34 07.11.2009.

Rechnungen7 - Taj podmukli ubojica, \"sleeper\" (spavac, krtica - kako bi se reklo spijunskim jezikom) uporabio je svoje vlastito oruzje koje je s predumisljanjem i sa nakanom da pobije sto vise nenaoruzanih ljudi donio i drzao u kasarni. To jee jedan od mnogih takvih pritajenih zatucanih muslimanskih rasista i ekstremista po svuda po svijetu koji mrze cijeli svijet, a cijeli svijet pocinje sve vise mrziti njih. Takvi nisu borci za slobodu, kao Palestinci, nego podmukli primitivni gadovi, ubojice.

PO
pocrn
21:47 05.11.2009.

.. vijest za Amero-mrsce....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije