Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZLOUPORABA DROGA

Maša nanjušila dva kilograma heroina - droga pronađena u auspuhu

Maša otkrila drogu
Foto: PU zagrebačka
1/5
02.11.2019.
u 12:39

Dvojac je otkriven dok je policija kontrolirala objekte u kojima su smješteni stranci s prijavljenim boravkom u Hrvatskoj. Njihovo ponašanje policajcima je bilo sumnjivo, pa su odlučili prekontrolirati vozilo kojim su se koristili

Policijski pas Maša Issy Top najzaslužnija je za pronalazak oko dva kilograma heroina koji je nađen u jednom vozilu, priopćila je PU zagrebačka. Dogodilo se to 30. listopada, a zbog sumnje u zlouporabu  droge, osumnjičeni su 39-godišnji državljanin Sjeverne Makedonije i 62-godišnji državljanin Srbije.

Njih su dvojica otkriveni dok je policija kontrolirala objekte u kojima su smješteni stranci s prijavljenim boravkom  u Hrvatskoj. Njihovo ponašanje policajcima je bilo sumnjivo, pa su odlučili prekontrolirati vozilo kojim su se koristili, a koje je bilo parkirano ispred objekta u kojem su bili smješteni. U kontroli im je pomogla Maša, koja je detektirala da je droga skrivena u  Citroenu srpskih nacionalnih oznaka. Vozilo je prevezeno u policijsku radionicu te su nakon pregleda u prerađenom djelu ispušnog lonca, auspuha, pronađena ukupno četiri paketa  u kojima je bilo 2199 grama heroina.

U PU zagrebačkoj kažu da su 2018. od ukopne količine zaplijenjene droge zaplijenili i 904,59 grama heroina, dok su u prvih devet mjeseci 2019. zaplijenjeno 390,40 grama heroina. Drugim riječima, u ovoj zadnjoj zaplijeni zaplijenili su više no u prvih devet mjeseci 2019.

Što se pak tiče Maše, ona je u veljači 2019. pronašla više od četiri kilograma marihuane, a na području PU istarske, prije nepuna dva tjedna, sudjelovala u detektiranju osam kilograma marihuane na autocesti A1.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije