Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ M. HORVAT

Martinina majka: Tajnu nestanka Leskovčanin je odnio u grob

leskovcanin
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/6
24.05.2010.
u 19:30

Saša se objesio jer je bio svjestan da će se doznati sve u vezi s nestankom moje kćeri, rekla je Martinina majka Ana Šarvari.

Leskovčanin se objesio jer je znao da će se doznati sve o nestanku moje kćeri. I dalje mislim da je kriv i da je nešto znao o nestanku. Žao mi je što na bilo koji način to nije rekao i meni, kazala nam je Martinina majka Ana Šarvari komentirajući smrt Saše Leskovčanina, bivšeg dečka Martine Horvat, za kojom se traga više od dva mjeseca. Neutješna, kaže da je Leskovčanin nijednom nije nazvao. Ni ona njega. 

– Nema informacija o Martini. Meni ostaje samo da se molim Bogu da je nađu. Nije istina da je otišla u Beograd tražiti očeva ubojicu. Bile smo vezane i ona bi mi se javila da se uputila u Beograd – rekla je majka koja od nestanka dane provodi moleći za Martinin povratak.

– Jedini koji nešto zna o Martininoj sudbini jest njezin dečko. On je i jedini koji bi joj naudio – tvrdila je Martinina majka još početkom travnja.

Bio jedini osumnjičeni

Saša je prije samoubojstva ostavio oproštajno pismo za suprugu i dvoje djece s kojima nije živio. U njemu je pisalo:

– Puno vas volim. Sve što imam ostavljam vama. Ne mogu više živjeti na ovakvom dnu.

Supruga ga je i pronašla obješenog na njegovu imanju u Donjem Stupniku u nedjelju poslije podneva. Leskovčanin je ostavio i Martininu sliku i samo natpis "Zauvijek". Kap koja je prelila čašu dogodila se kada je policija nedavno ponovo uzela njegov punto zbog pretrage, rekli su Leskovčanovi prijatelji

Leskovčanin je nakon Martinina nestanka u ožujku završio u bolnici Vrapče jer je u policiji prijetio samoubojstvom kada je 19. ožujka uhićen u sklopu istrage.
Potraga se provodila i u Francuskoj, gdje je Martina bila u veljači (što Leskovčanin, kako je tvrdio, nije znao jer ga je "uvjeravala da je u Vukovaru") te je ispitano više od 250 osoba, no Leskovčanin je bio jedini koji je dovođen u vezu s nestankom. Martinin brat u njezinu stanu potkraj travnja pronašao je njezinu putovnicu te je predao policiji.

Policija nije zabilježila Martinin prelazak državne granice od 13. ožujka 2010.

– Bila je psiho, ali bio sam i ja. Bila je na sto strana, a ja sam uvijek bio na njezinoj – govorio je pak Leskovčanin za Martinu kada je izišao iz Vrapča.

Planirala preseliti u Francusku

– Sada čujem svakakve priče o Martini. Što više vremena prolazi, veći mi je upitnik nad glavom. Na primjer, da je "radila" za novac. Išla je u Pariz, na Zrće, kud god je htjela, a ja sam je znao voziti i na aerodrom. Ne znam odakle joj novac za putovanja. "Prijatelj mi je platio. Imala sam život i prije tebe", govorila bi. Govorila mi je da ide u Split i da će ondje ostati mjesec, dva. Rekla mi je i da mogu ostati u stanu. Njezina obitelj sada me izbacila iz stana u kojem smo živjeli. Šokiralo me da je Tamari Roglić rekla da se planira preseliti u Francusku kod Franka Leboeufa, s obzirom na to da je 12. ožujka napisala da me voli – rekao je Leskovčanin u posljednjoj, a neobjavljenoj izjavi 6. travnja pokazujući nam taj SMS.

Nakon Francuske, Martina se početkom ožujka na desetak dana vratila u Zagreb, gdje je proslavila 28. rođendan. Nestala je u noći na 14. ožujka, a zadnji ju je vidio Leskovčanin.

– Dogovorila se da ide s prijateljicama. Mislim da smo bili sami u stanu kada je otišla – rekao nam je o toj noći. Leskovčanin je bio osumnjičen za njezin nestanak jer se njegovi iskazi nisu poklapali s iskazima ostalih osoba koje su te večeri bile u stanu, a tiču se vremena Martinina odlaska iz stana. Tvrdio je da je nevin.

MUP od Francuza traži razgovor 
s F. Leboeufom

Franka Leboeufa, nogometaša koji je s francuskom reprezentacijom bio prvak svijeta 1998., upoznala je u Parizu.
– Kratko su bili u vezi, 15-ak dana, a nogometaš je trebao posjetiti Martinu i u Splitu. Veza sa Sašom bila je gotova stvar – rekla nam je za novinske istrage Tamara Roglić, vlasnica modne agencije Tarol u kojoj je Martina radila kao model.

O Saši kao bivšem Martina je govorila i drugima. Jučer nam je iz MUP-a odgovoreno kako su putem međunarodne pravne pomoći tražili da se obavi razgovor s Leboeufom.

Komentara 7

AV
avijaticar
11:33 25.05.2010.

ne bi se on ubio da ju nije ubio,sigurno

MO
mozel
14:49 25.05.2010.

u jucerasnjem clanku je pisalo da je nestao minsteriozno veliki tepih a ja smatram da je tepih nestao onoga momenta kada je nestala i Martina i najvjerojatnije da je umotana u tepih i odnesena na mjesto poznato samo njemu.A to bi trebalo biti poznato i policiji.

IS
istima
23:43 24.05.2010.

Glede nestanka Martine, ja bih i \'shrvanu suprugu\' malo na poligraf....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije