Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žarko Puhovski:

'Dalić se ponašala defenzivno vjerojatno zbog Plenkovića, nije sigurna čuva li joj leđa'

Zagreb: Martina Dalić i Ante Ramljak podnijeli izvješće o poslovanju Agrokora
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
15.02.2018.
u 21:50

Saborski zastupnici postavljali su pitanja Ramljaku i Dalić gotovo pet sati

Tresla se brda, rodio se miš. Tim je riječima politički analitičar Žarko Puhovski okarakterizirao današanju sjednicu saborskog Odbora za gospodarstvo na kojoj su saborski zastupnici postavljali pitanja izvanrednom povjereniku za Agrokor Anti Ramljaku te potpredsjednici vlade i ministrici gospodarstva Martini Dalić.

Prema Puhovskom na današnjoj su se sjednici odbora saborski zastupnici osramotili jer je, kaže, neopisiva parlamentarna sramota da zastupnici uopće pitaju tko je pisao zakon nakon što je on usvojen u sabornici. U cijeloj mu se priči, dodaje, bolje držao Ramljak od ministre Dalić koja je, nastavlja, nekoliko puta bila na rubu da izgubi živce.

– Dalić se ponašala defenzivno vjerojatno zbog premijera Plenkovića jer nije sigurna da li joj čuva leđa – kaže Puhovski.

Konzultant i stručnjak za područje financijske forenzike Andrej Grubišić kaže kako je ohrabrujuće da je Ramljak na sebe preuzeo odgovornost, a da je s druge strane potpredsjednica Vlade tražila sve moguće elemente da opravda sve svoje postupke koji su se odvili u procesu izvanredne uprave.

– Za mene je iznenađenje da nije bilo više pitanja i insinuacija oporbe na temu sukoba interesa. Nažalost, dojam je da i dalje prevladavaju pobornici kejnzijanske škole odnosno uvjerenje da država treba intervenirati dok je moj stav da treba spašavati održiva radna mjesta, a ne svako mjesto pod svaku cijenu – kaže Grubišić i zaključuje kako je prevelik utjecaj države jedan od razloga slabosti domaće ekonomije.

Pogledajte izlazak osumnjičenih u aferi Agrokor iz Remetinca:

Zagreb: Martina Dalić i Ante Ramljak podnijeli izvješće o poslovanju Agrokora
1/37

Komentara 27

OO
onako_ovlaš
22:08 15.02.2018.

dvije novinarke sklepale frtalj teksta,treća je valjda diktirala,baš udarnički

PR
prarvat
22:04 15.02.2018.

Kad je naslov o govoru tijela, onda mi je drago što to nisam ništa slušao.

DU
Deleted user
22:12 15.02.2018.

Čisti igrokaz za mase."Vrana vrani oči ne kopa". Pa nije valjda netko očekivao da će ovi nešto riješiti,kako će riješiti kad su svi puhali u isti lonac i sad se kao svi posipaju pepelom, i ljevi i desni i tzv srednji(centar)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije