Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj Agrokor

Dalić zatražila pregled svih e-mail računa: 'Nije bilo prijetnji'

Martina Dalić
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
1/2
05.10.2017.
u 09:41

Ne postoje nikakve prijeteće poruke upućene Ivici Todoriću ili bilo kojem drugom članu Uprave Agrokora, priopćila je Vlada

Potpredsjednica Vlade Martina Dalić zatražila pregled svih e-mail računa te je potvrđeno da nije bilo prijetnji članovima Uprave Agrokora, priopćila je jutros Vlada. Pregled je zatražen nakon što je Ivica Todorić na svom blogu izravno optužio Martinu Dalić za prijetnje Anti Todoriću i još jednom neimenovanom članu Uprave.

Vlada navodi kako je Dalić 30. rujna zatražila od premijera Andreja Plenkovića da odgovarajuće službe preuzmu sve elektroničke uređaje, uključujući i privatne, kojima se potpredsjednica Vlade služi kako bi pregledali sve poslužitelje preko kojih šalje e-mail poruke. Zahtjev je obrazložila medijskim objavama o navodnim prijetnjama bivšim članovima Uprave Agrokora i zatražila da pregled obuhvati i izuzme "svu komunikaciju s Ivicom Todorićem i bilo kojim drugim članom Uprave Agrokora, ako takva postoji".

Po zahtjevu predsjednika Vlade, nadležna državna tijela zadužena za zaštitu sigurnosti informacijskih sustava pregledala su sve službene poslužitelje i službene korisničke račune potpredsjednice Vlade, osobne komunikacijske uređaje s privatnom e-mail korespondencijom potpredsjednice Vlade te dostupnu komunikaciju na stranim davateljima e-mail usluga. Nadležna državna tijela nakon obavljenih pregleda izvijestila su da "nisu pronađene poruke koje bi ukazivale na prijetnje prema gospodinu Ivici Todoriću ili bilo kojem drugom članu Uprave Agrokora", navodi se u priopćenju Vlade.

"Iz svega navedenog potpuno jasno proizlazi da je potpredsjednica Vlade Martina Dalić sama zatražila punu provjeru svih svojih e-mail korisničkih računa i da je pokazano da ne postoje nikakve prijeteće poruke Ivici Todoriću ili bilo kojem drugom članu Uprave Agrokora. Vlada Republike Hrvatske osuđuje korištenje neistinitih informacija od vlasnika Agrokora Ivice Todorića u napadima na potpredsjednicu Vlade Martinu Dalić, kao i cijelu Vladu Republike Hrvatske", zaključuje Vlada.

Komentara 40

TT
TTjac
11:03 05.10.2017.

Sad je na redu Ivica. Pokaži nam taj prijeteći mail. Može i snimka razgovora, ako si bio pametan pa si snimao te razgovore.

Avatar pametnom_dosta
pametnom_dosta
10:17 05.10.2017.

Uopće me ne čudi da nisu ništa našli. Na isti način nisu vidjeli ni mail od prebijene supruge.

EL
elkomadante
10:30 05.10.2017.

....te dostupnu komunikaciju na stranim davateljima e-mail usluga....da, dobro, da li to znaci da su poslali sudski nalog "vanjskim pruzateljima usluga ? kako su mogli to pregledati, bez sudskog naloga ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije