Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FESTIVAL Ovogodišnji bjelovarski IPEW u znaku velikih brojeva

Marsovci posjetili Bjelovar

12.01.2009.
u 16:31

Međunarodni udaraljkaški tjedan IPEW, kao takav jedinstven festival u svijetu u šestom je izdanju protekao u znaku velikih brojeva.

Kapa dolje Lešniku
Ugledni gosti, ansambl udaraljkaša brazilskog sveučilišta iz Sao Paola, GRUPU, pod vodstvom dr. Fernanda Hashimota, potom Arthur Lipner iz SAD-a, najcijenjeniji i najnagrađivaniji svjetski jazz marimbist, te mlada slovenska zvijezda Vid Jamnik, uveličali su slavlje domaćih snaga. Naime Igor Lešnik, umjetnički ravnatelj IPEW-a obilježio je 30 godina udaraljkaške aktivnosti, studij udaraljki Muzičke akademije u Zagrebu slavio je dvadesetu obljetnicu, a rezidentni ansambl festivala biNg bang započeo je život prije deset koncertnih sezona na bjelovarskoj pozornici.

Zanimljivo je da je biNg bang sastavljen najvećim dijelom od učenika Glazbene škole Vatroslava Lisinskog iz Bjelovara, a koja je proslavljala svoj 50. rođendan. Udaraljkaški velikan I. Lešnik iznova je zavrijedio kapu dolje, ne samo kao sjajan izvođač, već i isto takav domaćin.

“Aterirali” i marsovci
No, treba li još nešto posebno izdvojiti, publika će uglas reći kako su najveću atrakciju priredili španjolski udaraljkaši ansambla PerKu-Va, koji su ostavili pečat performanceom “ateriranja” marsovaca. Za kraj upečatljiv su dojam ostavili predstavnici belgijskog MOL Percussion Orchestra.

Ravnateljica Glazbene škole V. Lisinskog, Sonja Štefanac bila je oduševljena odazivom i sjajnim reakcijama publike, što IPEW-u jamči još plodonosniju budućnost. Nedvojbeno, Bjelovar je iznova bio svjetsko središte i kreator udaraljkaške umjetnosti.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije