Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prava životinja

Marš za životinje u centru Zagreba, fitness i akcija u Rotaract klubu

Foto: Davor Višnjić/Pixsell
1/16
08.12.2017.
u 17:18

Međunarodni dan prava životinja od 1998. obilježava se kad i Međunarodni dan ljudskih prava, time se želi ukazati da i one imaju pravo na dostojanstven život

Međunarodni dan prava životinja obilježit će se i Maršom za životinje u središtu Zagreba. U subotu 9. prosinca organizira ga udruga Prijatelji životinja, a okupljanje je u 11 sati na Tomislavovu trgu. Slikovitim transparentima i dojmljivim fotografijama sudionici marša pozvat će na zalaganje za prava životinja koje ljudi svakodnevno muče i ubijaju.

- Na marš ste dobrodošli svi vi kojima je stalo do životinja i želite dići glas za životinje koje se iskorištavaju i muče u industriji zabave (cirkusi, zoološki vrtovi), proizvodnji odjeće i hrane, testiranjima u laboratorijima. Ako vam je dosta napuštanja kućnih životinja i nehumanih uvjeta u kojima žive, ovo je prilika da se zauzmete za njih. Stanite uz one kojima su oduzeta osnovna prava, pridružite se istomišljenicima i budite dio rastućeg pokreta za nenasilje i pravednost - kažu u Udruzi. Podršku maršu dale su i brojne domaće i strane ekološke i civilne organizacije.

Istog dana u CrossOF centru, Donje Svetice 10, održava se amatersko natjecanje u funkcionalnom fitnessu "Postani psu brat". Sav prihod namijenjen je udruzi Indigo, a za trajanja natjecanja prikupljat će se i novčane donacije, igračke i dekice za pse o kojima skrbi udruga.

U subotu od 9 do 14 sati u Rotaract klubu, Praška 2 (3. kat) traje akcija Daj šapu za udrugu Sigurna kućica. Prikuplja se hrana i potrepštine za njuškice. Možete im donijeti dekice, lajne, zdjelice, igračke, hranu, a dobrodošle su i novčane donacije. Sve je namijenjeno psima o kojima se brine udruga te psima koji su trenutačno u velikogoričkom skloništu.

Komentara 2

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije