Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sastanak stožera u vladi

Markotić: Tema su nam obiteljska okupljanja, moguće su nove mjere poput smanjenje broja ljudi

Zagreb: Alemka Markotić dolazi u banske dvore
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
06.07.2020.
u 12:24

Uvijek postoji ta mogućnost za pooštravanje mjera. Preporučujemo građanima da u zatvorenim prostorima nose maske te da izbjegavaju veća okupljanja i putovanja, kazao je Capak

Razgovarali smo o situaciju sa Slovenijom. Moramo paziti na to koliko imamo zaštitne opreme, razgovaramo kako je nabaviti, a što se tiče Slovenije, intenzivirat ćemo s njima razgovore na stručnoj razini, kazao je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak nakon sastanka Stožera u Banskim dvorima. Dodao je da nam ne prijeti nestašica maski. "Ovo je planiranje jeseni", dodao je.

"Možemo reći prema iskustvima koja imamo iz inozemstva da ćemo otvoriti škole", kazao je Capak dodajući da ipak sve ovisi o situaciji.

"Mi mislimo da se naša epidemiološka situacija neće pogoršavati. Uvijek ima mjesta da se zaoštravaju mjere. Kontroliramo žarišta. Uvijek postoji ta mogućnost pooštravanja mjera. Preporučujemo građanima da u zatvorenim prostorima nose maske te da izbjegavaju veća okupljanja i putovanja", kazao je Capak.

"Nije bitno koliko metaka ispucate nego koliko ste metaka ispucali u metu. Mislim da smo odlično odradili sve", kazao je Capak

"Ako nam se pokaže da se zaraza širi iz Srbije, uvest ćemo samoizolaciju", kazao je.

Rekao je da se razgovara o obiteljskim okupljanjima."Trebamo razgovarati s građanima i o tome da se trebaju pridržavati mjera", rekao je.

"Većina na izborima nije se držala mjera, bila je euforija pa se sve malo otelo kontroli", naglasio je Capak.

"Prate se mjesta rizika, pa su obiteljska okupljanja tema razgovora. Ako to ne budemo mogli iskomunicirati, išle bi nove mjere kao što je smanjenje broja ljudi", kazala je ravnateljica Klinike za Infektivne bolesti ''Dr. Fran Mihaljević'' Alemka Markotić.

"Imamo 36 hospitaliziranih na Klinici, troje je na respiratoru. Ostali su stabilni", dodala je.

Komentara 18

DA
Darko22
12:52 06.07.2020.

A jučerašnje post-izborno okupljanje nije bilo problematično ? Teški licemjeri i dobra predodžba o tome što možemo očekivati iduće 4 godine

GE
Gensoman1000
12:36 06.07.2020.

Dosad sam se pridrzavao vasih mjera ali vise ne. Ili mjere vrijede za SVE ili za nikoga

Avatar zoster1
zoster1
13:07 06.07.2020.

Niti ja se više neću pridržavati mjera. Ne pridržavaju se oni, neću niti ja ! Mlad sam i zdrav i baš me briga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije