Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Provlači ideologiju'

Markotić: Puljak djeci u školama govori da Bog ne postoji

ivica puljak
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/4
20.03.2018.
u 10:46

Tafra Bazina (Pametno): Predaje im isključivo znanstvene činjenice.

Sjednicu Gradskog vijeća Splita iskoristio je Josip Markotić iz Mosta kako bi govorio o predavanjima dr. Ivice Puljka u školama, člana stranke Pametno, koje smatra neprimjerenima.

– Tražim stanku zbog predavanja dr. Ivice Puljka, našeg vrhunskog znanstvenika zbog njegovih predavanja po hrvatskim školama i vrtićima. Obratili su mi se mnogi roditelji da on mimo njihova znanja uz svoj znanstveni dio provlači ideološke stvari, nameće svoja uvjerenja. Djeci, koja nemaju kritičko mišljenje, govori da je znanost dokazala da nema Boga i da to nije u skladu sa znanstvenim činjenicama, što smatram ideološkim pristupom. Zamoljen sam od roditelja da to kažem na Gradskom vijeću – rekao je Markotić i usporedio dr. Puljka s Ivanom Pernarom i njegovim dolascima u škole.

ivica puljak
1/17

U obranu kolege Puljka stala je Natalia Tafra Bazina iz Pametnog.

– Grozno je da se koristi Gradsko vijeće za teme koje nemaju veze s dnevnim redom, a ružno je čuti ovakve laži i neistine. Gospodin Puljak ne upada u vrtiće i škole poput gospodina Pernara. Puljak dolazi isključivo na poziv nastavnika, odgajatelja i uz odobrenje ravnatelja. Ako su neki roditelji nezadovoljni trebaju to rješavati sa školom jer on nikada nije došao, a da nije pozvan. Drugo, on govori samo ono što je znanstveno dokazano, poznato i piše u knjigama. Ne propagira svoju ideologiju, a ako spomene svoja vjerovanja ili nevjerovanja, to je isključivo na pitanja djece. Govori im znanstveno utemeljene činjenice o svemiru – odgovorila je Tafra Bazina.

Komentara 364

HT
Hvala ti Bože jer nisamHDZovac
10:58 20.03.2018.

Vrhunski znanstvenik nikad ne bi nazvao stranku Pametno jer je to glupo. Vrhunski znanstvenik bi znao da Bog nije znanstvena činjenica, niti je Bog predmet znanosti. Vrhunski znanstvenik bi znao da je kombiniranje politike i religije sa znanošću ideologija.

DO
dom7
11:06 20.03.2018.

Zar nije znanstvena činjenica da već dvije tisuće godina brojimo godine po Bogu kojeg dotični gospodin ne upozna. Sv. Ivan je rekao" Bog je ljubav! "Neznam čovjeka koji se nije susreo sa dimenzijom ljubavi ,krenimo od majčinske ljubavi zar nju ne boli srce kada joj se nešto događa loše sa djetetom ili je možda mozak boli?

NI
Nikomah95
11:02 20.03.2018.

Pazi ti gospođu! Znanstveno dokazane činjenice! Priča li im i o Plutonu? Ili samo o Bogu? Neka mi samo jednom znanstvenom činjenicom dokaže nepostojanje Boga, ja ću Ga se odmah odreći, i kao vjernik i kao znanstvenik.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije