Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SEROLOŠKA TESTIRANJA

Markotić: Bila sam pokusni kunić, negativna sam na koronavirus

Zagreb: Alemka Markotić dolazi u banske dvore
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
08.05.2020.
u 21:09

Potvrdila je da je pacijent pušten iz splitske bolnice pozitivan na koronavirus, ali napominje da se mora cijela slika sklopiti da se vidi otkud je infekcija krenula

Ja sam prije tjedan dana poslužila kao pokusni kunić HZJZ-u jer su oni isprobavali svoj test među nas nekoliko. Ja sam negativna u tom testu. Nemam antitijela i nemam virus na brisu, kada sam ga radila", kazala je večeras ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Alemka Markotić komentirajući serološka testiranja koja su započela u Hrvatskoj. Dodala je da će krajem idućeg tjedna imati rezultate seroloških istraživanja i u njihovoj klinici. 

Gostujući u emisiji RTL Danas, osvrnula se i na situaciju na Braču koji je naglo eksplodirao kao novo žarište. Kaže da je stigao zahtjev da se tamo uvedu mjere slične onima koje su vrijedile do 27. travnja, odnosno prije popuštanja mjera. Također navodi da se ne može sasvim točno reći tko je nulti pacijent od kojeg se zaraza proširila Bračem.

- Traje kompletan epidemiološki izvid, dosta ljudi je uključeno u ovu priču zbog bliskih kontakata i zbog nepoštivanja fizičke ili socijalne distance - rekla je Markotić i dodala da se i dalje moramo odgovorno ponašati i dalje se držati mjera. 

Potvrdila je da je pacijent pušten iz splitske bolnice pozitivan na koronavirus. - On je pozitivan. Ali treba se cijela slika sklopiti da se vidi otkud je infekcija krenula - isitče Markotić. 

Napomenula je i kako u ovo vrijeme nije najpametnije ići u posjetu bolesnicima.  - Možda je bolje nazvati, a samo oni koji nužno trebaju pomoći trebaju biti oko njega.

Iako Splitsko-dalmatinska županija u posljednje vrijeme ima najviše slučajeva zaraze, Markotić smatra da to još uvijek nije nešto drastično. - Ona je druga po redu najveća županija u Hrvatskoj, a oni su i otprilike dva tjedna kasnije i krenuli. Za očekivati je da se situacija tamo još nije stabilizirala - objašnjava Markotić.

>> VIDEO Ravnateljica NCVOO-a: Državna matura će se pisati u dva bloka, počinjemo 8. lipnja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije