Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS JE ŠEFICA HTS-a

Tko je pucao na bivšu zastupnicu?

Marko Taradi (u sredini)
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
27.05.2019.
u 20:10

S velikom vjerojatnošću može se zaključiti da iza svega stoji međimurski poduzetnik Miljenko Crnčec, koji je počinio samoubojstvo u svom terencu u lipnju 2014. godine nedaleko od kuće N. Babić

Marko Taradi (34) nepravomoćno je danas na Županijskom sudu u Varaždinu oslobođen optužbe za pokušaj ubojstva međimurske poduzetnice, bivše HDZ-ove saborske zastupnice i aktualne predsjednice Hrvatskog teniskog saveza Nikoline Babić (45) te dovođenja u opasnost njezina sina u svibnju 2008. godine. Taradi je 2016. godine bio nepravomoćno osuđen na pet godina i dva mjeseca zatvora, no Vrhovni sud vratio je suđenje na početak, da bi u ponovljenom postupku sudsko vijeće zaključilo da se ipak ne može uspostaviti jasna i nedvojbena veza između Taradija i pokušaja ubojstva.

Zajedno gađali na streljani

No zato se s velikom vjerojatnošću može zaključiti da iza svega stoji međimurski poduzetnik Miljenko Crnčec, koji je počinio samoubojstvo u svom terencu u lipnju 2014. godine nedaleko od kuće N. Babić, a policija je pokraj njega pronašla poruku: “Ostavio sam smeće da živi da nemate problema u životu. Pusa.” Bilo je to dan ili dva nakon što je policija i službeno osumnjičila Taradija, koji se družio s Crnčecom, i čak ga smatrao drugim ocem, za pokušaj ubojstva. No ponovljene optužbe da je 4. svibnja 2008. godine oko 22 sata, nakon što je Crnčec pribavio neregistrirani poluautomatski pištolj Crvena zastava s prigušivačem i od njega zatražio da njime ubije Nikolinu Babić, pristao na to, sud je danas odbacio.

Taradi se danas nije pojavio na izricanju presude.

Crnčec je nekad radio u tvrtki oca Nikoline Babić Alojzija Sobočanca i dobio otkaz nakon što se sukobio s njim. Nagađalo se da bi se tu mogao pronaći razlog njegove “fiksacije” na članove obitelji Babić i Sobočanec. Na N. Babić netko je pucao u Ulici Mate Lovraka u Čakovcu, kad se vozila u BMW-u zajedno s trogodišnjim sinom. Ispaljena su tri hica, jedan je probio staklo automobila i prošao kroz rukav njezine trenirke, drugi se zabio u blatobran, a treći je završio negdje u grmlju. Na pištolju su pronađeni tragovi Taradijeva DNK, no on je kazao da je bio na streljani s Crnčecom koji mu je dao da malo gađa iz pištolja, da bi mu potom, kako je rekao, sve smjestio.

Ručna bomba u dvorištu

Ipak, Crnčec je prije samoubojstva supruzi navodno rekao da Taradi, kojeg je u mobitelu imao upisanog pod nadimkom Crni kukec, nema ništa s pucnjavom. Taradi, koji je ponavljao da uopće ne poznaje obitelj Babić, bio je optužen i za postavljanje bombe u dvorištu sestre Nikoline Babić Ane Marije 2013., kad je ručna bomba M-75 eksplodirala i teško ozlijedila radnika na održavanju dvorišta.

No te je optužbe Taradi odmah pravomoćno oslobođen. “Pitaj oca i seku zašto se to događa, oni imaju odgovore, još ćemo se vidjeti”, pisalo je u poruci pronađenoj na terasi. Sestre su godinama dobivale prijeteća pisma.

Komentara 2

NE
Neo001
15:48 27.05.2019.

zna se da je glavni krivac u svim tim odnosima i trgediji mafija sobočanec iz koje je izašla i drugarica Nikolina. čiji otac je bio teška komunjara i čiji suprug se našao u ljubavnom triokutu i ucjenivao sa snimkama

DU
Deleted user
10:18 28.05.2019.

Jesenti milu bigulicu, sve neka ugledna i uzorna čeljad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije