Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I KOLEKTIVNI UGOVOR

Ministar Pavić državnim i javnim službenicima obećao veće plaće iduće godine

Marko Pavić
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/8
02.11.2017.
u 11:02

Pregovori o kolektivnim ugovorima za državne i javne službenike idu u dobroj vjeri i očekujem da će biti uskoro potpisani, rekao je Pavić.

Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić izjavio je u četvrtak, u povodu predstavljanja prijedloga proračuna za iduću godinu na sjednici Vlade, da povećanja plaća mogu očekivati državni i javni službenici, kojima je poručio i da će uskoro dobiti kolektivni ugovor.

 Dva najveća povećanja iduće godine mogu se očekivati u indeksaciji mirovina te povećanju plaća državnih i javnih službenika, ukupne vrijednosti preko dvije milijarde kuna, izjavio je Pavić novinarima prije sjednice Vlade, upitan za prve nacrte proračuna za 2018. godinu. 

 Rekao je i da može umiriti sve zaposlenike u državnim i javnim institucijama jer će njihova prava biti zaštićena potpisivanjem kolektivnih ugovora, koji će vrijediti od 1. studenoga. 

 Pregovori o kolektivnim ugovorima za državne i javne službenike idu u dobroj vjeri i očekujem da će biti uskoro potpisani, rekao je Pavić.

Komentara 6

Avatar anlaser
anlaser
11:31 02.11.2017.

Svakoga tko podigne plaće ovim utezima treba pokazati vrata. Kud ih ima dvostruko više nego je potrebno još bi i veće plaće. Kako je moguće da državni i javni službenici imaju puno veće plaće od realnog sektora. Hitno rezanje radnihno rezanje radnih mjesta pa neka se snalaze na tržištu rada.

MU
Muncimir
12:05 02.11.2017.

Treba im je obećati rad, krv, znoj i suze. Uz to smanjenje plaće (koje su veće nego u realnom sektoru!) za 20% i otpuštanje 30.000 uhljeba i neradnika. Država nam je nakardano postavljena; oni koji pune protačun “umiru” zbog te vojske parazita.

DU
Deleted user
13:02 02.11.2017.

to je recept za daljnju propast. treba smanjiti broj ljudi zaposlenih na drzavnoj sisi a onda povecati place onima koji ce stvarno raditi i na taj nacin povecati ucinkovitost i racionalnost. smanjiti namete poduzetnicima jer samo oni mogu zaposliti nove ljude. drzava ih ima previse. drugog recepta nema ali onda nema ni glasacke masinerije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije