Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Doznajemo

Markić pozvala Bannona da danas dođe u Zagreb, ali on se nije odazvao

Steve Bannon
Foto: Reuters/Pixsell
1/2
11.05.2019.
u 06:53

Konferencija, koju sufinancira Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, kao govornike najavljuje Ivu Banca, Davorku Budimir, Borisa Havela, Anđelka Milardovića te, od političara, M. Petir, Z. Hasanbegovića i R. Podolnjaka

Željka Markić pozvala je Stevea Bannona, bivšeg glavnog stratega američkog predsjednika Trumpa, da sudjeluje na konferenciji koju pod naslovom “Izazovi EU – suverenizam, populizam i migrantska kriza” danas u Zagrebu organizira njezina udruga U ime obitelji, doznaje Večernji list od izvora bliskih Bannonu, no bivši šef Trumpove kampanje nije na taj poziv ni odgovorio.

Konferencija, koju sufinancira Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, kao govornike najavljuje Ivu Banca, Davorku Budimir, Borisa Havela, Anđelka Milardovića te, od političara, M. Petir, Z. Hasanbegovića i R. Podolnjaka. Plakat konferencije, inače, krasi ilustracija koja prikazuje EU u obliku čovjeka koji gazi po tlu na kojem piše “suverenizam”, noga mu (ili joj, pošto je riječ o EU) okovana je migrantskom krizom, a posrće pod teretom populizma.

Markić je, čini se s pravom, očekivala da će se Bannon u sve to lijepo uklopiti pa ga je, kako kažu naši izvori, pismeno pozvala u Zagreb. No, on se nije odazvao, a čini se da mu unaprijed dogovorene obveze to ni ne bi dopustile: za danas je najavljen u Berlinu, kao gost na konferenciji koju u Bundestagu organizira krajnje desna stranka AfD.

Tako je splet okolnosti doveo do toga da će njemačka kancelarka A. Merkel 18. svibnja biti u Zagrebu na poziv premijera Plenkovića; Bannon u Berlinu na poziv ljutih Merkeličinih političkih protivnika iz AfD-a; a Ž. Markić s neostvarenom željom da se Bannon pojavi na konferenciji njezine udruge.

Ključne riječi

Komentara 38

AN
angeomihael
09:49 11.05.2019.

Emira Merkel je voda Europskih Emirata.Evo nje k nama.Jel ju netko tražio?Nije.

DU
Deleted user
07:45 11.05.2019.

Moji izvori potvrđuju da se opterećeni Željkom Markić.

Avatar Mabolimekrac
Mabolimekrac
07:47 11.05.2019.

Ha ha. Odjednom Banon postaje mjerilo i za domace ljevicare. Lijepo je to cuti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije