Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Mario Korade nije došao na suđenje zbog 'mogućnosti da doživi traumu'

28.11.2008.
u 14:15

Mario Korade (20), sin pokojnog genarala Ivana Korade iz Velike Vetreničke, ni danas se nije pojavio na varaždinskome Općinskom sudu gdje se njemu i još trojici sudi za nasilničko ponašanje i nanošenje teških tjelesnih ozljeda.

Ljiljana Bilbija, pomoćnica njegova odvjetnika Krešimira Krsnika iz Zagreba, predala je sutkinji u spis nalaz Ivice Merkaša, zagrebačkog psihijatra, u kojem piše da prvookrivljenik Mario Korade za sada nije u stanju pratiti suđenje zbog mogućnosti da doživi traumu. Tužiteljstvo je istaknulo da budući je ovo već treći put da se odgađa rasprava zbog njegova nedolaska, a što opravdava različitom medicinskom dokumentacijom, smatra da mladi Korade izbjegava dolazak na suđenje, te predlaže da sud naloži vještačenje njegove zdravstvene sposobnosti, te da se pribavi nalog za njegovo dovođenje na iduću raspravu.

Na drugu raspravu izostao je zbog zubobolje.
- Nismo zadovoljni ni s dokumentacijom kojom je opravdao svoj nedolazak na to suđenje jer nema adekvatne medicinske dokumentacije o nastavku liječenja osim povijesti bolesti koju je tri dana prije suđenja izdala liječnica školske medicine - istaknulo je tužiteljstvo.

Rečeno je također da je Mario Korade bio bolestan za vrijeme druge dogovorene rasprave, a svega tri dana poslije zbog divljanja u kafićima i groblju na kojem su pokopani Ivan Korade i njegove žrtve, priveden je i zadržan u pritvoru zbog narušavanja javnog reda i mira.

Sutkinja je odlučila da će ovisno o rezultatima medicinskog vještačenja sud odrediti hoće li ga pismeno pozvati na raspravu koja bi se trebala održati 9. siječnja iduće godine ili će biti priveden. U optužnom prijedlogu piše da je incident započeo pokojni Ivan Korade, protiv kojeg je obustavljen kazneni postupak zbog smrti. Izmijenjen je i optužni prijedlog pa se Mario Korade tereti za nasilničko ponašanje, a Neven Gradičak (28), Igor Gradičak (25) i Dalibor Rabuzin (30) za nanošenje teških tjelesnih ozljeda Mariju Koradi i njegovu ocu. Događaj se zbio lani u kolovozu ispred ugostiteljskog objekta Mabis u kojem je Ivan Korade napao bivšeg zaposlenika Majestica, noćnog kluba u vlasništvu njegova sina Marija.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije