Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
10.08.2017. u 20:44

Premijer Plenković je okrnjio autoritet svih ministara, ne samo onih po kojima je opleo

Od prekjučer je okrnjen autoritet svih ministara, a ne samo onih po čijem je radu Andrej Plenković opleo u intervjuu na HRT-u. To je posljedica premijerova uvođenja u našu parlamentarnu demokraciju korektivnog instituta “osluškivanja bila naroda”, ali i vlasti u susjednim državama.

Ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića zapravo je okrivio za “trgovinski rat” te mu naložio da u roku koji nam je dan iz susjednih zemalja, još ovaj tjedan nađe rješenje za problem “u skladu s međunarodnim ugovorima” te spusti “previsoku” cijenu naknade za inspekcijski pregled. Na čijoj analizi premijer temelji tu ocjenu, naših stručnjaka ili onih iz regije, nije rekao. U svakom slučaju, kako takav propust može proći barem bez nekog smjenjivanja!?

Porez na nekretnine kao dio porezne reforme uveden je lani u studenome Zakonom o lokalnim porezima nakon “sveobuhvatne analize poreznog sustava” koju je proveo ekspertni tim ministra financija Zdravka Marića. U obrazloženju zakona pisalo je da su ciljevi te reforme “smanjenje ukupnog poreznog opterećenja, poticanje konkurentnosti gospodarstva, izgradnja socijalno pravednijeg poreznog sustava...”. I sad, nakon što je zakon usvojen u Hrvatskom saboru nakon dva čitanja, odgađamo realizaciju tih visokih ciljeva. Zašto!? Jer je “dodatna analiza”, kako reče premijer, pokazala da nam je potrebna “dodatna pedagogija” te stoga “odgoda poreza za dogledno vrijeme”. Za Zakon o koncesijama ti kriteriji nisu vrijedili.

Premijer je napomenuo da su se s time složili i partneri u Vladi. Isti onaj HNS koji je lani glasovao protiv Zakona o lokalnim porezima, kao što su i 2013. natjerali i SDP da odustane od poreza na nekretnine, te koji sada likuju što je zrela rasprava dovela do “mudrih rješenja”. Premijer je manjak čvrstine nadomjestio dajući na znanje ministrici Blaženki Divjak tko je gazda u obrazovnoj reformi, svodeći njezine namjere na stav HNS-a i moguću “modifikaciju postojeće strukture”.

Premijerove su poruke nedosljedne, neuvjerljive i nedorečene.

Komentara 17

PR
prajdali100
22:51 10.08.2017.

Po prvi put ne svidaju mi se potezi koje vuce ova vlada.Jest da se Tolusic malo zaletio ali Plenkovic ga nije smio ostaviti na cjedlu.Srbi likuju i ismijavaju nas kao zadnje budale.Pa jesmo li mi u EU ili oni! Ovo nije dobro.Ne valja.

MI
misho32
01:46 11.08.2017.

konačno je nešto poduzeto protiv ovog enormnog uvoza i radi zaštite petrošača od uvoznog smeća i sada predsjednik vlade proziva tog ministra i zahtjeva da povuče mjeru , kojom je samo povečao troškove za ispitivanje hrane . Zar taj bilmezez misli da se za 90 kuna može obaviti bilio kakva analiza hrane.

Avatar Koalicija HDZ-SDSS-Možemo
Koalicija HDZ-SDSS-Možemo
20:53 10.08.2017.

Plenković nije ni postavljen na čelo HDZ-a i vlade da bude državnik, nego da bude izvršitelj volje Bruxellesa. Ne može se od bijednog podrumaša i poslušnika, koji je cijeli život gledao isključivo svoj interes, očekivati da bude ikakav vođa ili politički menadžer. Kod kuće sluša Pupovca, Radina, Šeksa i Božinovića, vani sluša Merkel i Junckera. On to vrlo dobro zna, zato se ni ne trudi poštivati volju vlastitih birača, jer zna da svoju poziciju duguje isključivo Bruxellesu i domaćoj udbaško-četničkoj bandi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije