Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zabrinutost

Marine Le Pen protivi se dolasku migranata s broda Aquarius

Foto: EMMANUEL FOUDROT/REUTERS/PIXSELL
17.06.2018.
u 17:58

Naravno da mi je drago da su živi i zdravi. Ali sam iznimno zabrinuta, čula sam premijera da je rekao da će dio njih doći u Francusku

Marine le Pen, predsjednica stranke Nacionalno okupljanje rekla je u nedjelu da je iznimno zabrinuta zbog izjava po kojima će dio migranata s broda Aquarius koji je u nedjelju pristao u Valenciji uskoro stići u Francusku.

Konvoj u kojem je bio i brod Aquarius stigao je u nedjelju nakon više od četiri dana putovanja u Španjolsku i iskrcao je više od 600 migranata. Predvečer je stigao posljednji od tri broda s migrantima, talijanski brod Orione, te iskrcao oko 250 migranata. 

Francuska je ranije rekla da je spremna prihvatiti jedan njihov dio, a glasnogovornik vlade u nedjelju je naglasio da još nije poznato koliko će migranta Pariz primiti, dodajući da će konačnu odluku donijeti "od slučaja do slučaja".

"Mogli su se ranije iskrcati u Tunisu ili Alžiru. Osim ako ne polazimo od načela koje postoji već nekoliko godina a to je da migranti sustavno trebaju dolaziti u Europu", rekla je Le Pen, čelnica krajnje desne stranke nekadašnjeg imena Nacionalna fronta.

"Naravno da mi je drago da su živi i zdravi. Ali sam iznimno zabrinuta, čula sam premijera da je rekao da će dio njih doći u Francusku", dodala je zastupnica Pas-de-Calaisa.

Španjolski premijer Pedro Sanchez francusku je ponudu pozdravio i kazao da ona pokazuje europsku solidarnost na konkretnom slučaju.

1/12
Ključne riječi

Komentara 19

RM
ruzica_mario
19:26 17.06.2018.

zasto ne idu u s.arabiju ili emirate kod svoje brace muslimana? ili ih mozda oni ne zele primit?

MI
midea
20:23 17.06.2018.

sve brodove vratiti na njihovu obalu !

RI
rightside
19:37 17.06.2018.

IMA ZENA PRAVO, POTPUNO PRAVO,,nek idu "svojima" no vec se zna da "njihove "ne zanimaju protuhe i kojekakvi muljatori,,)))))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije