Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nastavak akcije

Marin Rončević želi osnovati fond za liječenje teško bolesne djece 'Mila za sve'

Marko Prpic/PIXSELL
03.04.2019.
u 21:23

Marinov stan je prodan, kad dobije novac, položit će ga na račun. Uplatit će ga u fond koji će biti usmjeren u svrhu liječenja druge djece - rekao je Milin djed, dugogodišnji novinar i urednik, Vladimir Rončević

Mila i njezini roditelji sinoć su stigli su u Philadelphiju, gdje ih je dočekao liječnički tim te su Milu odmah uputili na pretrage. Otac Marin Rončević zahvalio je svima na potpori i molitvama te je zamolio za mir. Otac se danas javio i poručio da je Mila izvrsno te da su krenule analize i pripremne radnje za liječenje.

- Mi se sada želimo maksimalno koncentrirati na liječenje. Ja ovom prilikom apeliram na medije da je akcija svih za Milu prestala i da sada može krenuti akcija "Mila za sve!". Znači od viška sredstava koje smo prikupili u dogovoru s državnim institucijama, konkretno s Uredom Predsjednice RH i Vladom RH, Ministarstvom financija, pokušat ćemo dogovoriti da se ta sredstva utroše na onu djecu kojoj HZZO i druge državne institucije ne mogu pružiti adekvatnu i dovoljno brzu pomoć - izjavio je za HRT Marin Rončević predloživši osnivanje fonda koji bi se zvao primjerice "Mila za sve", a koji bi od viška sredstava prikupljenih za nju nastavio prikupljati sredstva za teško bolesnu djecu pod istim uvjetima. 

- Marinov stan je prodan, kad dobije novac, položit će ga na račun. Uplatit će ga u fond koji će biti usmjeren u svrhu liječenja druge djece - rekao je novinarima N1 Milin djed, dugogodišnji novinar i urednik, Vladimir Rončević.

Marinova ideja je osnivanje stručnog, ekspertnog tima koji bi u roku od 24 sata mogao donijeti adekvatnu medicinsku odluku, a kojem bi na čelu mogli stajati ljudi kao profesor Primorac i akademik Đikić ili riječka profesorica Roganović, "koji bi mogli raditi vrlo brze procjene i vrlo brza kontaktiranja inozemnih i domaćih stručnjaka, da se procijeni je li takva akcija zaista potrebna i nužna".

Na upite zašto je baš ova akcija tako glasno odjeknula u javnosti i medijima, Vladimir Rončević je poručio:

- Svu akciju je samostalno vodio moj sin Marin, on je okupio svoju mladu ekipu i preko društvenih mreža pokrenuli su akciju. Ja nisam okrenuo niti jedan telefonski broj u tzv. visokoj politici. Bilo je to isključivo u struci i u krugu prijatelja. Mediji su se uključili kad su vidjeli objave na društvenim mrežama i mislim da su to odradili na jedan izrazito kvalitetan, vrhunski, profesionalan način.

>> Pogledajte video: Mila Rončević u pratnji roditelja odlazi na liječenje u SAD


 

Komentara 8

MI
midea
06:02 04.04.2019.

do kada silovanje sa ovim ? pustite njih a i nas na miru .

PO
poze
00:28 04.04.2019.

Google sada plaća $ 17000 do $ 22000 mjesečno za rad na mreži od kuće. Pridružio sam sE ovom poslu prije 2 mjeseca i zaradio sam $ 20544 u mom prvom mjesecu od ovog posla. ------->>>>> www.WebJob33.Com

DI
Dingač
23:07 03.04.2019.

ovaj će slučaj završiti isto kao i Šitum ... apetiti za lovu su veliki i mjesto da je taj novac kontrolirao netko iz zdravstvenog ili iz crvenog križa ovaj rončević je odlučio drugima pomagati a ni svom djetetu nije mogao pomoći da mu nije bilo prijatelja njegova oca bivšeg novinara. ovaj čovjek je prefrigan i arogantan do besvijesti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije