Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'važna stabilnost'

Pucar: Završetak nagodbe možemo očekivati u srpnju

Marin Pucar, šef uprave Podravke i čelnik Udruge dobavljača Agrokora
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
25.02.2018.
u 20:30

Na pitanje koliki bi otpis duga Podravci bio prihvatljiv, Pucar je rekao da je njegova tvrtka u ovom procesu vrlo malo izložena - 60 milijuna kuna

Predsjednik uprave Podravke Marin Pucar rekao je gostujući u Dnevniku HRT-a da bi bilo bolje da nije došlo do ostavke Ante Ramljaka. Dodao je da su s njim imali korektnu suradnju te je izrazio nadu da će se u sljedećih sedam do deset dana ispuniti sve što je dogovoreno s njegovim timom, a to je isplata 29 milijuna eura graničnog duga dobavljačima. 

Nije želio kalkulirati o imenima Ramljakova nasljednika, no rekao je kako očekuje da će njegova karijera i iskustvo davati kredibilitet kako bi se završio ovaj proces koji je, prema njegovim riječima, već u odmakloj fazi. Na sutrašnji sastanak s premijerom vjerovnici idu s poznatim stajalištima -  rješenje graničnog duga u cijelosti, dogovor o starom dugu koji je u završnoj fazi, zahtjev za većim razumijevanjem prema mjenicama i kreditima koje su dobavljači dali Agrokoru.

Na pitanje koliki bi otpis duga Podravci bio prihvatljiv, Pucar je rekao da je njegova tvrtka u ovom procesu vrlo malo izložena - 60 milijuna kuna. Međutim kao perjanica hrvatskog gospodarstva stavila se na čelo udruge kako bi svi zajedno zaštitili hrvatsko gospodarstvo. Nije nam samo u interesu završiti nagodbu, puno je važniji pogodbeni dio gdje želimo da kompletan Agrokor, pogotovo maloprodajni lanci u Hrvatskoj i regiji, ostanu stabilni i da na taj način hrvatske kompanije očuvaju svoje tržišne pozicije, istaknuo je Pucar.

Naglasio je da se, s obzirom na to koliko je posla odrađeno, do srpnja može očekivati da bude definiran kompletan koncept nagodbe. Ono što svi priželjkujemo je da što više vjerovnika bude u nagodbenom procesu kako bi poslije toga bilo što manje prostora za pritužbe i osporavanja nagodbe, zaključio je Pucar. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije