Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odvjetnik

Hanžeković o Bandiću: Odluka suda je za njega bila šok

Marijan Hanžeković
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/5
10.03.2015.
u 19:33

"Gospođa Demarin nije bila svjedok s kojim on nije smio razgovarati"

Odvjetnik zagrebačkog gradonačelnika Marijan Hanžeković za Dnevnik Nove TV iznio je sljedeće planove danas uhićenog Milana Bandića.

Milan Bandić je imao jasne uvjete ponašanja, USKOK ga sada sumnjiči da je kontaktirao neke svjedoke i tjerao ih na lažne iskaze. Što znate o tome?

Bandić je imao jasne uvjete i on ih se držao. Nikoga nije ni na što nagovarao. Gospođa Demarin nije bila svjedok s kojim on nije smio razgovarati.

Znači s drugim svjedocima nije razgovarao?

Nije s drugim svjedocima razgovarao, samo se stavlja ona na teret, ali po našem saznanju, ona uopće nije trebala biti svjedok.

Što je s jamčevinom? Što će biti s tim novcem?

Vjerujem da će drugostupanjsko vijeće Županijskog suda sve razloge koje ćemo staviti u žalbu ozbiljno razmotriti. Jedino što mogu zaključiti jest da se ne dozvoli gospodinu Bandiću da ponovno bude gradonačelnik i da ga se pokušava onemogućiti u njegovu političkom djelovanju. S druge strane, vjerujem da će drugostupanjsko vijeće, kada pogleda sve te argumente, ukinuti ovo rješenje.

Kako je Bandić primio odluku o povratku u pritvor?

Ne moram vam puno govoriti da je to za njega bio šok. Ponašanje prema njemu sve vrijeme, pritisci na svjedoke. Svako malo PNUSKOK je dolazio u kuće svjedoka i pitao jesu li s njim kontaktirali. Kod ispitivanja se svjedocima na razne načine prijetilo. Na žalost, mi ćemo morati s tim saznanjima izaći van. Ne bih želio da hrvatsko pravosuđe ostane u ovakvom ozračju jer smatram da je to neprimjereno i opasno za sve i da iza toga stoje vrlo snažni politički magovi. Mislim da se krše prava koja se ne bi smjela kršiti najobičnijem čovjeku, a kamoli gradonačelniku.

Hoće li Bandić podnijeti ostavku?

Razmišlja li o tome? Sad uopće o tome ne razmišlja. Ne vidim razloga, idemo pričekati prvo rješenje, još ga nisam dobio. Nakon toga imamo rok od tri dana za žalbu, nakon toga ćemo vidjeti odluku drugostupanjskog vijeća, a onda možemo o bilo čemu drugome razmišljati.

>> Milan Bandić stigao u Remetinec, mora uplatiti 15 mil. kuna u proračun

>> 'Ovo je presedan u svjetskoj praksi, politički proces i represija!'

Komentara 76

RO
rodjo123
20:22 10.03.2015.

I ja sam bio u šoku kad mi je došla Hanžekovićeva ovrha sa 200kn glavnice i 900kn njegovih "troškova". Sve po "zakonu" naravno.

RO
rodjo123
20:39 10.03.2015.

Šteta za koju je Bandić optužen potpuno je minorna za stotine milijuna kuna koje je Hanžekovićev ured oteo hrvatslim građanima na pravdi Boga. Tu nema ni 20% glavnice, sve ostalo su njegovi izmišljeni troškovi.

ZA
Zagrebcani
19:48 10.03.2015.

Ako je Hanzekovic stvarno odvjetnik onda je sigurno znao da ce ponasanje njegovog klijenta dovesti do ponovnog pritvora. Laziranji dokumenata stavlja u pitanje vjerodostojnost izbora za gradonacelnika Zagreba. Opce je poznato da Bandic nije sa svojom listom bio izabran. Izbori su bili lazirani i trebalo bi pokrenuti istragu o tome.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije