Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tovarnik

Marija i Ivan Perić već godinu dana čekaju da im vrate oduzetu djecu

perići
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
29.08.2014.
u 09:49

Prije dva mjeseca pozvali su nas u Centar na nekakvo testiranje i supruga nije uspješno položila test

Marija i Ivan Perić iz Tovarnika već više od godinu dana iščekuju da će im biti vraćeno dvoje djece koja su im, prema sudskom rješenju i stručnom mišljenju Centra za socijalnu skrb u Vukovaru, oduzeta u srpnju 2012. Djevojčica je tada imala samo dva mjeseca, a dječak tri godine i udomljeni su kod skrbnika u Starim Jankovcima i Vinkovcima. Roditelji su bili uvjereni kako su razlog oduzimanja djece bili neprimjereni uvjeta smještaja jer su živjeli u mnogobrojnoj obitelji Ivanovih roditelja u Vinkovcima, pa su preselili u Tovarnik kod Marijine bake, gdje su bili puno bolji uvjeti

– Kada su oduzeli djecu, rekli su da je to mjera na godinu dana pa smo se potrudili i uredili bakinu kuću očekujući srpanj i istek godine dana misleći da će nam vratiti djecu. Pozivali smo Centar neka nas posjete i uvjere se da su uvjeti za odgoj djece dobri, ali nisu se odazivali.

Prije dva mjeseca pozvali su nas u Centar na nekakvo testiranje i supruga nije uspješno položila test.

– Rekli su nam da nemamo kapaciteta za odgoj djece i da će sud odlučiti što dalje, ali do sada nismo dobili nikakav odgovor od suda. Ja sam zaposlen i ako sam sposoban za rad, ne vidim razloga da nemam sposobnosti i za odgoj djece. Nismo mi monstrumi da se ne bismo mogli brinuti o djeci, sigurno i bolje nego udomitelji. Imam plaću i solidno bismo mogli živjeti svi četvero skupa, a nabavio sam i drva za zimu. I skrbnici su rekli u Centru da brinemo o djeci, redovito ih posjećujemo i donosimo darove. Teško nam je kada nakon posjeta odlazimo, a oni ostaju kod nepoznatih ljudi – kaže Ivan Perić dodajući kako moli sve koji mogu pomoći da im djecu što prije vrate.

U vukovarskom Centru za socijalnu skrb podsjećaju kako materijalni uvjeti nisu uvijek presudni za oduzimanje djece te da do sada nisu dobili poziv suda da idu provjeriti kakvo je stanje ondje gdje roditelji žive i gdje bi primili djecu.

>> Ne vraćaju im oduzetu djecu iako su poboljšali uvjete stanovanja

Komentara 3

Avatar IIIOIII
IIIOIII
10:10 29.08.2014.

pasa ti jarca, koja prica... sjecam je se vec od prije... i jos ubijaju u pojam te ljude... imam pitanje za sve te suzbe koje na ovom slucaju pokazuju zube, sto je sa romskom djecom? dok ekipa hoda po cesti od auta do auta i kuca po prozorima za kunu dvije (da neke hodaju i sa djecom u narucju, a nekad djeca sama prose...)...

RE
reborn
10:24 29.08.2014.

"Rekli su nam da nemamo kapaciteta za odgoj djece" - ta izjava je politički korektno izrečena uvreda na račun nečije inteligencije. Pitam se da li je ovakvim procjenama Centar debelo prekoračio svoje ovlasti... Pitam se i da li taj zaposlenik Centra koji je to izjavio također ima potrebne kapacitete za svoje radno mjesto...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije