Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SASTANAK KOALICIJE

Marić: Vjerujem da će se HNS složiti s prijedlozima

Zdravko Marić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
22.10.2019.
u 22:25

Zamjerke na poreznu reformu imaju gradovi i općine, koje bi zbog promjena u sustavu poreza na dohodak mogle ostati bez ukupno 1,3 milijarde kuna, a posebno zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji zbog reforme gubi najviše

Čelnici vladajuće koalicije jučer su više od dva i pol sata razgovarali o rebalansu ovogodišnjeg i proračunu za iduću godinu te o poreznoj reformi, no partneri su otvorili i druge teme koje ih tište, od štrajka učitelja do ćirilice u Vukovaru.

Nakon sastanka je ipak prevladao dojam kako postoji zajednička volja da se spuste tenzije. Kako doznajemo, premijer Andrej Plenković ostao je pri stavu da su bilo kakva povećanja plaća izvan obećanog povećanja osnovice za 6,12 posto nerealna, što bi značilo da proračun neće udovoljiti zahtjevima za većim koeficijentima prosvjetnih radnika. Ministar financija Zdravko Marić ipak je uvjeren kako će proračun podržati i HNS, koji podržava učitelje.

- Vidjet ćemo do kraja, ali vjerujem da će se HNS složiti s prijedlozima - kazao je Marić, koji očekuje da će proračun i porezne zakone Sabor donijeti do polovice studenog.

Zamjerke na poreznu reformu imaju gradovi i općine, koje bi zbog promjena u sustavu poreza na dohodak mogle ostati bez ukupno 1,3 milijarde kuna, a posebno zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji zbog reforme gubi najviše. Predsjednik njegova kluba Kažimir Varda kazao nam je kako je na sastanku rečeno da će država gradovima i općinama kompenzirati 500 milijuna kuna koje gube zbog povećanja osobnog odbitka, ali ne i 800 milijuna bez kojih će ostati zbog mjera za mlade. Varda kaže i kako je Plenković svjestan da Zagreb najviše gubi te kako mu je premijer rekao da će se o tome razgovarati na posebnom sastanku s Gradom, koji je već dogovoren.

Bandić je tako končano dočekao sastanak za koji tvrdi da ga Plenković izbjegava još od svibnja, a hoće li se na tom sastanku razgovarati isključivo o poreznoj reformi ili će tema biti i Gradski urbanistički plan, oko kojega Bandić "ratuje" s HNS-om još je nepoznato.

Ključne riječi

Komentara 2

CR
creedence1954
23:01 22.10.2019.

Kaze se: tko s vragom tikve sadi o glavu mu se razbiju. Trebao je plenki davno otkantati HNS i toboznju reformu skolstva.

PL
plavariba
11:43 23.10.2019.

naravno da će se hns složiti, glavno da sudjeluju u vlasti.... smokvin list im je obrazovanje kojim kao prikrivaju svoje stvarne cijleve... janaf, hep, gradnja i ostalo gdje se vrti lova

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije