Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U SABORU
Povratak na članak

U prvoj polovici travnja državni proračun je uprihodovao tek trećinu prihoda iz istog razdoblja lani

Marić je zastupnike izvijestio da je Hrvatski zavod za zapošljavanje, vezano za  potporu za očuvanje radnih mjesta, odnosno isplatu plaća radnicima, zaprimio 95 tisuća zahtjeva poduzetnika, te za 550 tisuća zaposlenika.

Komentari 7

MI
MirkoPlazibat
15:05 16.04.2020.

Pred svim zemljama ce biti teskih izazova ali nekako mi se cini da ce Hrvatska relativno lako prebroditi ovo. Na vrijeme se je reagiralo i ubrzo ce se gospodarske aktivnosti nastaviti.

VL
Avatar krmenadla
krmenadla
15:07 16.04.2020.

U ovoj prici zivoti ljudi su bili na prvom mjestu i to smo vidjeli poduzetim radnjama, a iz ove krize cemo se izvuci kao i iz svake do sad.

VL
ĐM
Đuro.Mikšić
15:10 16.04.2020.

Svaka cast premijeru i vecini ministara,pokazali su da se znaju nositi sa najtezim zadatcima i odlukama.

VL
BE
Beskucnik
14:58 16.04.2020.

Sad je prilika za suverenisticku politiku ,podizanje poljoprivredne proizvodnje i pokusaj reindustrijalizacije zemlje ,ako za to postoji politicke hrabrosti ,nazalost novca vise nema ni za osnovne place i mirovine a bez Turizma ce bit jako tesko ,sad ce drzava platit promasenu razvojnu politiku gotovim bankrotom i propascu i ovo malo proizvodnje koja rentabilno radi

VL
ST
stefj
17:01 16.04.2020.

Da, situacija je još gora nego se u prvi mah prikazivalo, rupa u proračunu je još puno gora... Uz to, postoji pritisak i na HZZ, jer se bez obzira na mjere dnevno prijavljuje preko 1000 novih nezaposlenih, a ako se nastavi karantena, taj broj će biti i puno veći... Ukratko, ako država nastavi trošiti kao da se ništa nije dogodilo slijedi nam prvo mahnito zaduživanja (što se i sada radi), no uskoro se nećemo imati kod koga zadužiti, onda slijedi nacionalizacija 2. stupa, pa onda konfiskacija štednje građana u bankama... Čak i s relaksacijom mjera, radi turizma i pada ostalih gospodarstava rupa u proračunu bit će enormna, te to neće biti moguće nadoknaditi. Treba nešto napraviti s tim rashodima, a da se ne ukinu investicije...

VL
LJ
ljeto90
15:34 16.04.2020.

Hvali se ova vlada na sva usta vidjet cemo za par mijeseci?????,a da jos malo pa se ide na godisnji odmor???

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.