Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Županja

Marić: Mnoge općine uopće nemaju zemljišnih knjiga, a nalazimo se u 21. stoljeću

Goran Marić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
05.11.2018.
u 16:08

Govoreći o ovome problemu tijekom jučerašnje posjete Županji Marić je dodao da mnogi gradovi niti ne znaju s kojom imovinom ne raspolažu

- Većina neriješenih problema vezanih uz prijenos državne imovine na gradove i općine i brzina kojom će se oni rješavati ovisi ponajprije o kvaliteti i pripremi jedinica lokalne samouprave i njihovom znanju i iskustvu. Mnoge općine uopće nemaju zemljišnih knjiga, a nalazimo se u 21. stoljeću. Nemaju niti profesionalnog načelnika, pa ni pročelnike, a za rješavanje ovakvih i sličnih pitanja morate biti kadrovski kapacitirani, a to mnoge jedinice nisu. Nakon utemeljenja Ministarstva državne imovine pokušavamo sav taj projektirano disciplinirani nered pretvoriti u koliko toliki red, ali dugotrajan će to proces biti, rekao je ministar državne imovine u Vladi RH Goran Marić tijekom jučerašnje posjete Županji.

Govoreći o ovome problemu dodao je kako mnogi gradovi niti ne znaju s kojom imovinom ne raspolažu. Tijekom posjete Županji Marić je razgovarao s gradonačelnikom Davorom Miličevićem oko aktiviranja državne imovine u tome gradu. Miličević je rekao kako je s ministrom razgovarao oko vlasništva nad zemljištem oko županjskog hipodroma kao i još nekih zemljišta koji se nalaze na području grada, a u državnom su vlasništvu.

- Gradu bi bili od velike koristi kada bi se stavili u funkciju. Mislili smo da nemamo toga puno za rješavati s državom, ali kada smo sve stavili na papir vidjeli smo da ima tu dosta toga čije vlasništvo treba riješiti, rekao je Miličević.

Komentara 9

KR
Krotila
18:13 05.11.2018.

mnoga kućanstva U kojima žive starci i bolesni nemajU strujU ni vode U 21.stoljećU

BF
bf2
17:31 05.11.2018.

mnoge općine su same sebi svrha,i postoje samo kao hljebilište za stranačke. Toliko o reformama...

Avatar maxist
maxist
16:28 05.11.2018.

Marić ili nezna ili hotimice zaboravlja da je ministrica Vesna Škare Ožbolt odavno počela sa sređivanjem zemljišnih knjiga i da su se njegovi ,...užasnuli i zaustavili taj "grozni čin" i velik ali neophodan posao...........Ona se maknula (ali ne ustuknula) ii sada deceniju kasnije imamo i dalje donekle sređeno iz doba Franje (Austrougarske) ,ali može se igrati muljatorike i knjižiti po željama i narudžbama kriminalaca iz sustava.........Mag Marič je u čudu !??? HDZ je staslno na štihu..........bacite karte napokon

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije