Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽUSTRA RASPRAVA U SABORU

Maras: Vidošević za imanje u G. kotaru plaća porez od samo 500 kn

nadan vidošević
Arhiva VL
25.11.2009.
u 13:26

Predsjednički kandidat Nadan Vidošević za cijelo svoje imanje u Gorskom kotaru, s kućom, ribnjacima i tko zna koliko hektara zemljišta plaća godišnji porez od samo 500 kuna - rekao je Gordan Maras (SDP).

Oporbeni klubovi SDP-a, HNS-a i IDS-a su, u raspravi o predloženim izmjenama Zakona o financiranju lokalne i regionalne samouprave, zamjerili Vladi što tim izmjenama kani regulirati tko naplaćuje markice na automate za zabavu poput pikada i biljara, a da izbjegava provoditi svoj program.

- Oni koji su bili na državnim jaslama tamo i ostaju, a oni koji tamo nisu bili neće ni biti - tvrdi oporba. Optužili su vladajuću koaliciju da su prekoračili sve rokove koje su si sami zadali oko donošenja strategije regionalnog razvoja i fiskalne decentralizacije.

Esdepeovac Zvonimir Mršić upitao je vladajuće kada će konačno izvući glavu iz pijeska i provoditi svoj program.

- Kriza je, a vi ni riječi o tome kako će lokalne jedinice preživjeti ovu godinu - poručio je Mršić. Prozvao je Vladu da prijedlogom državnog proračuna nastavlja politiku po kojoj na proračunski novac mogu računati samo lokalne sredine kojima upravljaju vladajuće stranke.

- Vladajuća koalicija se ne pridržava svog programa - tvrdi i Zlatko Koračević (HNS). Kaže kada je HDZ u pitanju stvar je jasna, ali i HSLS, HSS i zastupnici manjina moraju znati da su, potpisivajući koalicijski sporazum, potpisali i obveze Vlade - kazao je Korčević podsjetivši da je tim sporazumom određeno i da će lokalne jedinice moći zadržati 20 posto poreznih prihoda. Vlada time poručuje da lokalnim jedinicama ne želi pružiti mogućnost da iskoriste sve svoje potencijale.

Damir Kajin (IDS) prozvao je Vladu da otporom prema decentralizaciji, posebno onoj fiskalnoj, koči gospodarski rast.

- Lokalna se samouprava može i u korist države odreći prihoda od markica na pikado i biljar, a neka se država onda odrekne dijela prihoda od PDV-a ili trošarina na naftu i duhanske proizvode - poručio je Kajin.

Komentara 13

PI
Pippo9
16:05 25.11.2009.

Danas Vidošević predstavlja potencijalnog kandidata za predsjednika Republike i ima onih koji tvrde da to nije loša ideja. Naime, uz sadašnju imovinu ne bio stimuliran za nastavak bogaćenja u istom stilu... Sama činjenica da je netko vlasnik svih ovih nekretnina, stečenih u samo desetak-petnaest godina a bez bilo kakvog jasnog izvora prihoda u svakoj sređenoj državi bila bi ulaznica za dugogodišnji boravak u zatvorenom prostoru i oduzimanje svih problematično stečenih imanja. Ne i u Hrvatskoj!

Avatar miletiml
miletiml
16:23 25.11.2009.

imas pravo ali treba onda sve redom pogledaj si karakter jednog rajica luke, a zna se da iza njega stoji HDZ koji mu je omogucio da zaradi 1, milion i sto je najvaznije da ga nitko ni ne pita za taj milion sramota

RA
ramirna
14:15 25.11.2009.

konačno smo dočekali da se smanji broj općina koje samo troše i nemaju veće prihode od rashoda i vidi vraga oporbi to sada neodgovara još onaj bolesnik mršić kaže kako je vladi istekao rok koji su joj \"oni\" pazite \"oni\" zadali, pa to je stvarno vrhunac gluposti i dokaz da je jedina apsolutna stvar ljudska glupost a najčešće i dolazi iz komunističkih redova jer oni su samo protiv nečega zato što to predlažu vladajući a uopće ih nezanima o čemu se radi, a posebno se u tome ističu sotonini podanici antičević-marinović, mršić, kain, stazić

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije