Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Opet politika'

Maras o izborima u HGK: Da se pojavio Vidošević, opet bi ga izabrali

Gordan Maras
DPA/PIXSELL
04.03.2014.
u 12:03

"HGK je nastavila starim smjerom. Izabrani predsjednik kaže da ne želi utjecaj politike, a gotovo sve dužnosti koje je obnašao do sada osigurao mu je HDZ", napisao je ministar na Facebooku.

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras javno je preko Facebook profila izrazio svoje nezadovoljstvo izborom Luke Burilovića za novog predsjednika Hrvatske gospodarske komore.

"HGK je nastavila starim smjerom. Izabrani predsjednik kaže da ne želi utjecaj politike, a gotovo sve dužnosti koje je obnašao do sada osigurao mu je HDZ. Pogreška je bila ostaviti staru skupštinu da bira novog predsjednika jer imam osjećaj da se jučer slučajno pojavio Vidošević opet bi ga izabrali", piše Gordan Maras i dodaje kako su u HGK opet umjesto reforme izabrali politiku.

Ministar prijeti i promjenom Zakon o HGK i ukidanjem obvezne članarine. "Sve sam sigurniji da treba mijenjati zakon o HGK na način da se osigura reforma komore ili da se ostavi članovima na izbor da li žele dobrovoljno plaćati članarinu i na taj način podupirati određenu politiku i nečiju političku ambiciju", zaključio je Maras.

>>Burilović: Zadaća HGK je poticanje gospodarske aktivnosti i promicanja kulture poduzetničke klime

 

 

Komentara 23

KR
kristov
12:19 04.03.2014.

Jasno ste pokazali da ne znate ekonomiju, da ne razumijete stvari, da ste jednako tako lopine - evo samo zadnji nekoliko slučajeva to potvrđuje i što onda ostaje, izabrati manje loše! Komora je prva ustanova od kuda polako odlazite. Vi pojma nemate! Vlada šumom gospodarstvo drumom, što prije shvatite za nas će biti lakše, za vas bezbolnije!

CR
crolord
12:25 04.03.2014.

Nema veze što je izabran čovjek koji je kompetentan i ima iskustva u toj struci, to nije bitno, on je HDZ-ovac i idemo ga odmah popljuvat i ocrnit. Bravo ministre, svaka čast. (-.-)

MO
mojazemlja
12:45 04.03.2014.

Kad se vrati iz Australije, Milanovića će dočekati 7000 nezaposlenih više ili 4 velike tvrtke...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije