Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mirela Holy

Maras mi je telefonom nudio osam mjesta na listi

02.06.2015., Zagreb -Saborska zastupnica Mirela Holy odrzala je konfrenciju za medije o stanju u tvrtki HZ Pruzne gradjevine. Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
18.08.2015.
u 09:27

Premijer iskače iz svake paštete. Klasični populizam. Ipak, čini se da to donosi rezultate. Dolazi do konsolidiranja blokova, rekla je Holy na sve bolji rejting SDP-a

Predsjednica stranke Održivi razvoj OraH i saborska zastupnica Mirela Holy gostovala je U temi dana televizije N1. Povod je bio to što je OraH prva stranka koja je predstavila stožer i okvirni koncept kampanje iako se o datumu izbora i dalje spekulira, a OraH se zalaže da izbori budu u studenom ove godine.

Sve bolji rejting SDP-a u anketama Holy pripisuje populističkoj kampanji od početka ove godine.

"Premijer iskače iz svake paštete. Klasični populizam. Ipak, čini se da to donosi rezultate. Dolazi do konsolidiranja blokova", rekla je Holy. Na pitanja zbog čega se nisu priklonili savezu Ive Josipovića i Radimira Čačića iako je OraH prije podržavao Josipovića, rekla je:

"Podržali smo ga jer je u predsjedničkoj kampanji podržao naš program. Danas on ima svoju stranku i konkurent nam je, a i davno smo rekli da na parlamentarne izbore idemo sami".

Najavila je i da će podnijeti ostavku ako OraH ne prijeđe izborni prag ni u jednoj izbornoj jedinici zbog čega će stranci prijetiti potpuni nestanak s političke scene.

"Ako se to dogodi – ja ću podnijeti ostavku. Mi smo kroz relativno kratko vrijeme promijenili neke stvari u društvu. Recimo marihuana. Prije su nas ismijavali, a danas je to važna tema. Tu su i reforma javne uprave, eksploatacija Jadrana i niz drugih tema''.

Na kritike koje dolaze iz SDP-a kako svojim djelovanjem OraH radi u korist HDZ-a Holy kaže:

"Nema razlike između SDP-a i HDZ-a. Ova vlada je nastavila istim putem. Klijentelizam, guranje velikih projekata koji su suprotni javnim interesima. Nema ni reforme sudstva, javne uprave...", a na pitanje jesu li imali neformalnih ili formalnih ponuda iz SDP-a, potvrdno je odgovorila.

''Imali smo. Nedavno se Maras u telefonskom razgovoru razbacivao brojem mandata, nudio nam je osam mjesta na listi. Po nama, politika ne smije biti grabež za vlast''.

Drugih ponuda o koaliranju nisu imali osim nekih stranaka koji se trenutačno čine kao potencijalni članovi koalicije SDP-a. Holy smatra i da SDP kopira njihove teme poput zalaganje za legalizaciju marihuane u medicinske svrhe.

"Vidi se da SDP kopira naše teme, ali drago nam je da te teme ulaze u javni život. Voljela bih da misle iskreno kad pokreću te teme. Pokušavaju loviti sada i takve glasače. Mi se zalažemo za potpunu legalizaciju konoplje. Mogućnosti industrijske konoplje su beskrajne. Licemjerno smo društvo. Nikotin i alkohol izazivaju veću ovisnost od pušenja marihuane. Treba postojati kontrola država nad proizvodnjom i prodajom, ali apsolutno smo za slobodno pušenje marihuane". O obustavi plana istraživanja i eksploatacije nafte u Jadranu Holy kaže:

" Nedavno sam napisala analizu i mislim da nemamo puno prostora za likovanje. Ministar i dalje budalasto najavljuje natječaj za jesen i nitko ne pita za njegovu odgovornost te gdje su novci koje su do sada spiskali na ovaj projekt. To je potpuni debakl Vlade. Riječ je o izrazito štetnom projektu", kaže Holy koja je prokomentirala i odluku Ustavnog suda o slučaju Sanader.

"Ustavni sud nije pravosudno, nego političko tijelo. Mogu imati razumijevanja za njih jer je optužnica bila loše napisana, ali ustavni suci ne mogu proizvoljno tumačiti Ustav i ne mogu se pozivati na retroaktivnost. Što se tiče Sanaderova puštanja, ništa me više ne može iznenaditi kada je u pitanju naše pravosuđe".

Na kraju je prokomentirala i pojavu Islamske države te na pitanje treba li se Hrvatska aktivnije uključiti u koaliciju za borbu protiv ISIL-a, izjavila:

"Treba imati na umu da je zbog SAD-a i njegova miješanja u sirijsku politiku i došlo do formiranja IS-a. Nisam glasala za ulazak Hrvatske u NATO, i to nam se sada obija u glavu. Stvari nisu tako jednostavne kako se to predstavlja u javnosti'', zaključila je Mirela Holy.

>> ORaH u kampanju na ulicu i društvene mreže

Komentara 81

UI
Uvijek_iskreno
09:46 18.08.2015.

Mirela daj siđi s oblaka, pa ti nećeš ni proći prag.

CR
CROLINDA
09:46 18.08.2015.

baš nam ona sada treba - darkerski vudstok na orahovu guvnu - kultura smrti - unutra crveno žal za SDP-om okolo crno i sve zamotano u zeleno

Avatar zabadalo5
zabadalo5
09:56 18.08.2015.

Maras je široke ruke, sve samo da se dođe do novog mandata, ali, sve im je uzalud! Niti ima Orah kakve šanse, niti imaju Kukurikavci..,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije