Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOJKOT JAVNE TELEVIZIJE

Maras se ispričao nakon sramotnog poteza, novinar HRT-a iznio svoju stranu priče

U sjedištu GO SDP-a održana je konferencija za medije
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
Autori: Vecernji.hr, Hina
25.02.2019.
u 14:05

HND je osudio Marasovo izbacivanje HRT-ovog novinara s konferencije

SDP-ovac Gordan Maras izbacio je ekipu HRT-a s konferencije za novinare podržavajući odluku stranke o bojkotu HRT-a.

– Nije do vas osobno, ja se ispričavam, ali priključili smo se bojkotu HRT-a. Mi smo se jednostavno priključili akciji HND-a koja traje do subote 2. ožujka pa do tada ne dajemo izjave za HRT. Time protestiramo protiv, prema našem mišljenju, najgoreg javnog servisa u Europi – izjavio je Maras, prenosi N1 televizija.

Dodao je da HRT nisu ni pozvali na ovu konferenciju te da su njihovi novinari vjerojatno došli vidjevši poziv na Hini.

Maras je naglasio i kako u HRT-u ima mnogo onih koji profesionalno rade svoj posao.

– Nažalost, 32 osobe tužene su od HRT-a i to je čin solidarnosti s vama, javnim djelatnicima koji prenosite informacije, i to je čin protesta protiv takvog HTV-a – izjavio je Maras.

Dodao je kako SDP "kao velika stranka koja zastupa interese građana" mora reagirati i da je to "primjereno i ispravno".

– Pozivam sve velike stranke da naprave isto, bilo bi dobro da se i HDZ ponaša na takav način, ali očito njima odgovara ovakav HTV pa to neće napraviti – rekao je Maras.

Ispričao se novinaru

Kasnije se Maras na svom Twitter profilu oglasio i ispričao novinaru:

Pogriješio sam danas postupkom prema novinaru HRT-a. Unaprijed sam mu se ispričao, ali moja reakcija nije bila primjerena. Iako nisu bili pozvani na pressicu trebao sam to ignorirati. Oni nisu odgovorni za cenzuru na HRT i nadam se da će prihvatiti ovu moju ispriku.

HND osudio Marasovo izbacivanje HRT-ovog novinara s konferencije

Hrvatsko novinarsko društvo osudilo je postupak SDP-ova saborskog zastupnika Gordana Marasa, koji je danas s konferencije za novinare izbacio ekipu Hrvatske radiotelevizije, poručivši da bojkot koji je prije nekoliko dana zajedno s nizom organizacija civilnog društva i sindikatima pokrenuo GONG, ne podrazumijeva i cenzuriranje novinara, a upravo je to SDP-ov zastupnik danas učinio.

"HND ni na koji način ne podržava arbitrarno zatvaranje vrata i onemogućavanje pristupa novinarima i novinarkama na terenu, iz koje god medijske kuće oni dolazili", stoji u priopćenju krovne novinarske organizacije

Večernji list i dalje smatra da je ovo sramotan odnos prema novinarima koji su došli izvještavati o konferenciji za medije. Ako Gordan Maras i SDP žele bojkotirati HTV, to mogu učiniti izbjegavanjem gostovanja na javnoj televiziji, no nitko ne smije zabraniti novinarima da obavljaju svoj posao.

Novinar: Znali smo da je SDP u bojkotu

Novinar HRT-a opisao je situaciju koja ih je dočekala na konferenciji SDP-a.

- Znali smo da je SDP u bojkotu, ipak, pošto smo mi javni servis smatrali smo da građani imaju pravo saznati što SDP ima reći na pressici, no po dolasku tamo gospodin Maras pitao je tko je novinar HRT-a, ja sam mu rekao da sam ja i onda je on ukratko objasnio da su oni u bojkotu i da to nije ništa osobno i zamolio nas je da odemo - rekao je Ante Raić, novinar HRT-a.

Pogledajte što je Maras učinio Tajaniju zbog izjave o Dalmaciji i Istri

Ključne riječi

Komentara 145

BA
bakulušić
11:27 25.02.2019.

Da je to kojim slučajem napravio Hasanbegović, digla bi se kuka i motika, pisma bi samo putovala, javili bi se Pariz, London, Berlin, Hrvatska bi bila puna "ustaša", bio bi to smak slobode medija pa i samoga svijeta...

DU
Deleted user
10:56 25.02.2019.

kakav smijesni pajac - od 'njihovog' vanje sutlica nadalje partija je ta koja kadrovira i unistava hrt, sad se dure na posljedice svojeg angazmana? ma pajace vrijedjam svrstavajuci ih u kos s ovim nizim oblicima zivota.

Avatar dpejakovic
dpejakovic
10:56 25.02.2019.

Daj Bože da bojkotirate zauvijek da ne moramo gledati niškorisne likove poput ovog!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije