Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDZ o Kalmeti

Manjkas: Stav stranke je da nitko nije kriv dok mu se to ne dokaže pravomoćnom presudom

Božidar Kalmeta
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
05.06.2015.
u 15:42

Neslužbeno doznajemo da u HDZ-u smatraju kako bi bilo u redu da i Kalmeta svoje mandate da na raspolaganje, no HDZ ne bi prihvatio njegovu ostavku na mjesto gradonačelnika Zadra

Na optužnicu koja je podignuta protiv Božidara Kalmete (na slici), gradonačelnika Zadra i koordinatora za devetu izbornu jedinicu, Miljenko Manjkas, glavni medijski savjetnik šefa HDZ-a, kaže kako je stav stranke da nitko nije kriv dok mu se to ne dokaže pravomoćnom presudom.

Međutim, podsjeća da je šefica kampanje za parlamentarne izbore Josipa Rimac podignula ljestvicu kada je rekla da će u slučaju podizanja optužnice protiv nje stranci dati svoj mandat na raspolaganje, i kada je riječ o stranačkim i o funkcijama u gradu Kninu.

Neslužbeno doznajemo da u HDZ-u smatraju kako bi bilo u redu da i Kalmeta svoje mandate da na raspolaganje, no HDZ ne bi prihvatio njegovu ostavku na mjesto gradonačelnika Zadra. Naime, u toj se stranci pozivaju na slučaj Olega Butkovića, gradonačelnika N. Vinodolskog, kojeg je nakon četiri godine procesa Vrhovni sud oslobodio optužbi za zloporabu položaja. Bi li HDZ prihvatio Kalmetinu ostavku na mjesto koordinatora devete izborne jedinice, ovisilo bi o odluci Predsjedništva.

No, u HDZ-u poručuju da u slučaju pravomoćne presude protiv Kalmete on više ne bi bio gradonačelnik Zadra i da se njima ne bi moglo dogoditi kao HNS-u i SDP-u da imaju gradonačelnika, kao što je to Andro Vlahušić, koji je pravomoćno osuđen.

>> Božidar Kalmeta – od moćnog političara do USKOK-ove optužnice

>> USKOK podnio optužnicu protiv Božidara Kalmete: Neću dati ostavku jer nisam kriv!

Komentara 80

ST
strsljen2013
19:37 05.06.2015.

"Gospodine" Kalmeta. U normalnim zemljama, kada dobijete pravomoćnu presudu ne dajete ostavku na funkciju nego idete na dugo izdržavanje kazne u zatvor. Za ostavku je onda kasno.

Avatar viki_nuland
viki_nuland
16:27 05.06.2015.

U Hrvatskoj vrijedi "pravilo" da i kada mu se dokaze pravomocnom presudom (primjer Vlahusic ili Bandic) niti onda nije "kriv" nego dalje nastavlja obavljati isti posao za koji je osudjen, ako je dio "izabrane elite" koja je van zakona. Zakon vrijedi samo za "stoku sitnog zuba" kako bi nas pokojni "otac nacije" rekao.

PE
pessimus
16:01 05.06.2015.

zašto to hdz ističe? u svakoj demokratskoj državi- a hrvatska jeste demokratska država - postoji tzv. presumpcija nevinosti i to ne treba posebno isticati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije