Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sutra sjednica radničkog vijeća podravke

Manjinski sindikati i branitelji zatražit će ostavku Ksenije Horvat

Horvat
Josip Maljak
08.12.2009.
u 15:50

Radnička predstavnica u Nadzornom odboru poručuje da ne namjerava odstupiti, ali će se uskoro morati suočiti s nezadovoljnim zaposlenicima na skupu radnika.

Sutra ujutro na sastanku Podravkina radničkog vijeća dio članova toga tijela - kako se neslužbeno doznaje - zatražit će ostavku predsjednice i radničke predstavnice u Nadzornom odboru Ksenije Horvat.

Prevlast PPDIV-a
Na sastanak će doći s peticijom na kojoj je više od 2000 potpisa radnika nezadovoljnih kako radom RV-a, tako i ulogom Ksenije Horvat u NO-u kompanije.

Njezinu ostavku zatražit će sedmero članova RV-a iz redova Nezavisnog sindikata (NS), Sindikata radnika koncerna Podravka (Sinpod) i braniteljske udruge, no ta inicijativa ima malo izgleda za uspjeh: PPDIV, kojemu pripada Ksenija Horvat, ima osmeročlanu prevlast.

Kontroverzna predstavnica radnika poznata je po dugogodišnjim bliskim vezama s Damirom Polančecom, koji je zbog afere Podravka morao odstupiti s pozicije potpredsjednika Vlade. Polančeca je nedavno predložila za člana skupštine Udruge malih dioničara, što mu otvara put do Nadzornog odbora koprivničke kompanije.
Izjavila je kako je on uvijek činio samo dobro za Podravku.

Upravo je u tijeku prikupljanje glasova malih dioničara, kojima su poštom, na oko 5000 adresa, poslani upitnici s imenima kandidata za skupštinu njihove udruge, a na popisu kandidata je i Polančecovo ime.

Horvat je posljednjihtjedana poručivala kako ne namjerava odstupiti sa svojih pozicija. Tvrdi kako “ima spoznaja” da su radnici prisiljavani da potpišu peticiju usmjerenu protiv nje.

Skup radnika
Doznaje se da je za iduću srijedu sazvan skup radnika Podravke i da manjinski sindikati očekuju da će se Ksenija Horvat, ako se pojavi, morati suočiti s nezadovoljnim radnicima koji će tražiti mnoge odgovore od svoje prestavnice u NO-u.
“Pobuna” manjinskih sindikata, koje podržava i Podravkina udruga branitelja, protiv Ksenije Horvat počela je prije mjesec dana, kada su NS i Sinpod potpisali sporazum o suradnji.


- Gospođa Horvat uopće nije informirala radničko vijeće o svojem radu u NO-u i mi se s pravom pitamo koga ona tamo predstavlja - izjavila je tada Martinka Marđetko-Vuković, šefica NS-a.

Komentara 3

Avatar Robinzon
Robinzon
16:26 08.12.2009.

@ friz I ja bih se tako ponašao za tu lovu.Ti nebi? Lažeš. Bi i ti samo nemaš šanse.Zato ruši one koji ju imaju.

FR
friz
16:14 08.12.2009.

drska,polupismena spodoba,koja je svojedobno dobila nekakvu diplomu u režiji, a koga drugog nego Tipurića,prijatelja od Rumenog kriminalca,svela je sindikat ppdiv,na formalnu organizaciju,koja ima samo jedini cilj da čuva ovce da se ne deru kada ih budu gulili.Direkta produžena ruka kriminalca Polija.Neznam kako se još uspjeva održati.Navodno prima suma sumarum u Podravki 34 000 kuna neto.Dobro plačeni Polančecov janjičar.I još ga pokušava na mala vrata progurati natrag.A članstvo njezinog sindikata ili su tako prestrašeni,ili glupi da joj ovo toleriraju.Uopče nisu svjesni šta se dešava.SRAMOTA!!!

FR
friz
16:52 08.12.2009.

nemoj se baviti formom već sadržajem Robinzon.U KC ljudi dobro znaju šta pišem.Još sam preblag.Ova spodoba sudjeluje u rušenju najmočnije firme u našem kraju, jedine koja još radi.Zato nam nije svejedno.Njezina primanja nisu uopče glavni cilj moga pisanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije