Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zeleni pivari

Manje troše vodu, a kvaliteta i briga za okoliš stalno im rastu

'16.11.2011., Koprivnica - Punionica pivovare Carlsberg Croatia.  Photo: Marijan Susenj/PIXSELL'
'Marijan Susenj/PIXSELL'
22.11.2011.
u 11:12


Koprivnička pivovara jedina ima moderni pročistač otpadnih voda. Podaci za 2010. kažu da je potrošnja toplinske energije i vode smanjena za deset posto, a time i količina proizvedenih ispušnih plinova

Umjesto sadašnjeg Thomasa Kure Jakobsena, 1. siječnja 2012. predsjednik uprave Carlsberga Croatia postat će Sergey Donchev koji u Koprivnicu dolazi s mjesta direktora prodaje bugarskog Carlsberga.

Doprinos zajednici

No promjena na vrhu neće se odraziti na orijentaciju pivovare, na glasu kao tvrtke koja je usmjerena "zelenoj proizvodnji". Kompanijini napori u brizi za okoliš i ekološkoj proizvodnji nedavno su potvrđeni i plaketom Grada Koprivnice za sveukupni doprinos zaštiti okoliša i društveno odgovornom poslovanju.

– Posebno smo usmjereni na ekološke inicijative i projekte koji čuvaju okoliš i prirodne resurse. Ponosni smo na plaketu koja prepoznaje naš doprinos očuvanju okoliša, odgovornom poslovanju i brizi za zajednicu u kojoj poslujemo – kazao je T. Kure Jakobsen.

U pivovari koja jedina u Hrvatskoj ima izgrađen moderni pročistač otpadnih voda ističu kako sukladno svojoj politici zaštite okoliša stalno traže nove načine za smanjivanje utjecaja na okoliš i klimu, a o rezultatima u području zaštite okoliša javnost izvještavaju posljednjih osam godina.

Posljednji objavljeni podaci iz 2010. godine pokazuju da je u odnosu na prethodnu godinu prosječna potrošnja toplinske energije i vode smanjena za deset posto, a samim time i količina proizvedenih ispušnih plinova. Osim toga, uvelike je smanjena i proizvodnja otpada po hektolitru piva, a čak 83 posto otpada bilo je oporabljivo.

Čistili šumu

Kompanija organizira i zelene projekte za lokalnu zajednicu. Primjerice, sredinom mjeseca zaposlenici su dobrovoljno očistili i uredili šumsku rekreativnu stazu u Crnoj Gori, lani su ozelenili prostor iza upravne zgrade, a godinu dana ranije zasadili drveće na Đelekovečkoj cesti u Koprivnici.

Komentara 1

PA
paulineja
22:56 22.11.2011.

Čistili šumu:::::..... kompanija organizira i zelene projekte za lokalnu zajednicu. Primjerice, sredinom mjeseca zaposlenici su dobrovoljno očistili i uredili šumsku rekreativnu stazu u Crnoj Gori,....gos.novinarko...gdje ste to vi pročitali....dođite na lice mjesta pa se uvjerite u ono što pišete....?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije