Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEZADOVOLJAN

Manfred Weber optužuje osovinu 'Macron-Orban': 'To nisam očekivao'

Manfred Weber
Foto: Reuters/PIXSELL
04.07.2019.
u 21:03

Bavarski zastupnik u Europskom parlamentu je rekao da je "argument da nema iskustva u izvršnoj vlasti apsurdan jer trećina sadašnjih šefova europskih vlada nisu imali iskustva u izvršnoj vlasti"

Manfred Weber, spitzenkandidat pučke stranke (EPP) i vođa pučana u Europskom parlamentu je u četvrtak kritizirao osovinu "Macron-Orban" koju je optužio da je poništila rezultate europskih izbora.

Weber se suočio s protivljenjem francuskog predsjednika Emmanuela Macrona i mađarskog premijera Viktora Orbana s kojim je razmijenio oštre napade tijekom izborne kampanje.

Njegova sunarodnjakinja njemačka ministrica obrane Ursula von der Leyen bi trebala stati na čelo predsjedništva, ako joj Europski parlament da zeleno svjetlo.

"Ne mogu reći mojim biračima 'da je bilo moćnih snaga koje ne žele prihvatiti izboreni rezultat'", istaknuo je Weber u razgovoru objavljenom u četvrtak poslijepodne na web stranici Bilda.

"Bilo je zakulisnih razgovora i noćnih sjednica na kojima se nametnula osovina 'Macron-Orban'", upozorio je.

"Jako sam razočaran, jasno je. Kao političar, znam da mogu dobiti ili izgubiti izbore. Ali da Emmanuel Macron i Viktor Orban izbrišu izborne rezultate to nisam očekivao"

Bavarski zastupnik u Europskom parlamentu je rekao da je "argument da nema iskustva u izvršnoj vlasti apsurdan jer trećina sadašnjih šefova europskih vlada nisu imali iskustva u izvršnoj vlasti", objasnio je i dodao da ga je i Macron imao tek malo.

U vezi imenovanja Ursule von der Leyen rekao je da je njezino imenovanje iznenadilo mnoge u parlamentu.

Plenković komentirao predloženu predsjednicu Komisije: Nije slučajno izabrana

Komentara 11

BU
Bubalamala
23:14 04.07.2019.

Čemu uopće izbori za europski parlament, ćemo kandidati za pozicije evropskih institucija kad nijedno mjesto nije popunjeno izabranim kandidatima. Iznenada su sva mjesta popunili ljudi koji u kampanji za evropski parlament nisu kandidirali..! Imali to ikakve veze sa demokracijom..?

AU
autoritet
23:35 04.07.2019.

Weber je taj koji je napadao Orbana u kampanji, a Orban je i prije izbora najavio da Fidesz neće poduprijeti Webera kao spitzenkandidata. Dakle, što je očekivao?

Avatar lip_ko_nadan
lip_ko_nadan
07:45 05.07.2019.

Izdala je tebe Merkelica u suradnji sa Macronom a ne Orban, za njega si znao otprije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije