Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Nije to bilo pametno'

Mandurić se ispričao Plenkoviću što ga je nazvao 'najvećim neprijateljem Hrvatske'

Ivan Ike Mandurić
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/2
19.07.2018.
u 11:39

Ispričavam se i njemu osobno, i svima koje su moje riječi uvrijedile i zbunile, a vidio sam da je takvih bilo puno, kaže pater Mandurić

Pater Ivan Ike Mandurić ispričao se jučer premijeru Andreju Plenkoviću zbog statusa objavljenog dan ranije na Facebooku u kojem je, kako sam kaže, "žestoko opleo po Plenkoviću". Status je u međuvremenu uklonjen.

Mandurić je u statusu objavljenom u utorak rekao da je Plenković "najveći neprijatelj Hrvatske i naroda hrvatskog; njegovog identiteta i suštinskih vrijednosti koje baštini" zbog sabotaže koncerta Marka Perkovića Thompsona na dočeku vatrenih u Zagrebu.

- Nije to bilo pametno ni dobro, pogriješio sam. Stoga sam ga i povukao - poručio je pak jučer Mandurić, koji je postao poznat široj javnosti kada je tijekom prosvjeda branitelja na Markovom trgu 2015. pregovarao sa specijalcima koji su pokušavali ući u crkvu u kojoj su bili branitelji.

- Moje neslaganje u više stvari s politikom Predsjednika Vlade nije nepoznato, ali moram se sada suočiti s činjenicom da su moje izjave, ponajprije u protivljenju s napucima Zakonika Kanonskoga prava, a to sebi ne smijem i neću dozvoliti, jer ljubim Crkvu; a uz to bile su i uvredljive, pa tako svakako neprikladne za svećenika. Ispričavam se i njemu osobno, i svima koje su moje riječi uvrijedile i zbunile, a vidio sam da je takvih bilo puno. Žao mi je zbog iznesenih tvrdnji i načina izražavanja u spomenutom tekstu i ovom prilikom ga povlačim - kaže Mandurić, dodajući da je kritiziranje postupaka i djela javnih osoba u raspravama neizbježno i potrebno, ali da bi se trebalo odvijati bez osobnih prozivanja. 

- To zapravo nije ono što smatram svojim stilom, i nije kršćanski - kaže Mandurić.

Ivan Ike Mandurić
1/74

Komentara 24

NO
Norway
12:04 19.07.2018.

Rekao si istinu. Plenković je morao otkazati Macanu.

Avatar bukovica.tg
bukovica.tg
12:12 19.07.2018.

treba si jos dodati pupovca je oni su nerazdvojni

DS
ds
12:03 19.07.2018.

Mozda nije najveci,ali Anemija je neprijatelj Hrvatske .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije