Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izazvao prijepore

Mandurić odgovorio na prozivke: 'Nevjerojatno! Neka mi pokažu gdje sam to rekao?'

Ivan Ike Mandurić
Foto: Sandra Šimunović/PIXSELL
1/3
02.07.2019.
u 14:09

"Moja temeljna poruka jest kako se uloga muža ne može iscrpiti samo u međuobiteljskim relacijama i samo u obiteljskim dužnostima. Muškarac (a i žena, naravno) su pozvani na mnogo toga i izvan obitelji"

Svećenik Ivan Ike Mandurić ponovno se oglasio na Facebooku nakon što je njegov prijašnji status o muškarcima izazvao negativne reakcije u dijelu javnosti. 

U prvom postu na Facebooku (FB) pod naslovom "Gdje su nestali muževi?" kojim je muškarce pozvao da se prijave na srpanjski kamp Kupreška vrata Mandurić je, između ostalog, napisao: "Muškarac stisnut u četiri zida vlastitoga doma nikada neće spoznati što u sebi nosi. U takvom prostoru on je inferioran ženama, pa jedino što može postići jest da je svednevice razočarava." "Ako muškarac dopusti da mu žena kaže kakav treba biti, on samo može postati loša žena. On se i pred materom i pred svim ženama mora izboriti za svoj poziv da bude muškarac: ratnik, lovac, fajter, političar, aktivist, lider, vođa, vladar...", napisao je također Mandurić.

Mandurić je jučer objavio drugi post, nazvan "Kamp na Kupresu (drugi put)", u kojem je reagirao na prozivke.

"Tko je pozvan danas brinuti o ugroženima, nasilju, nepravdama, lošim sustavima i zakonima, korupcijama i nepotizmu, lošim odlukama političara i njihovom bahatošću, neljudskošću, njihovom lošom brigom o ugroženima, obespravljenima, zapostavljenima? Netko mora o tome brinuti ili će život postati nemoguć. Ali tko? Tko – ako se svaki muž mora baviti samo svojom ženom i djecom, i tek time da pere, čisti, usisava, igra se… Gdje su nam onda lideri društva, gdje je onda herojstvo?" napisao je Mandurić.

Dodaje kako mu neki podmeću kako zagovara da muž ne bi smio prati, kuhati, čuvati svoje dijete i slično.

"Nevjerojatno! Neka mi pokažu gdje sam to rekao? To je jednostavno nemoguće jer nekoliko mojih bliskih prijatelja upravo ovih dana sjedi doma i čuva djecu jer im žene rade, i s njima o tome rado pričam. A što bi drugo trebali raditi? Poznajem ih jako dobro, i to su za mene pravi očevi i muževi. Takav i treba biti: onaj koji svojoj ženi pomaže u svemu što je god potrebno, kao i ona njemu. Naravno da će nekim poslovima upravljati on, nekima ona. A koji su to, nemam pojma, i time se ne bavim", napisao je Mandurić.

"Moja temeljna poruka jest kako se uloga muža ne može iscrpiti samo u međuobiteljskim relacijama i samo u obiteljskim dužnostima. Muškarac (a i žena, naravno) su pozvani na mnogo toga i izvan obitelji. I ako na to ne odgovore, neće ispuniti ni svoju očinsko-majčinsku dužnost jer ona podrazumijeva i to. Svaki zreo i odgovoran muškarac prepoznaje zadaću da baš za nju i njihovu djecu uredi svijet koji će biti bolji nego što jest, i po toj svojoj uređenosti postati još više dostojan i nje i njihove djece. Koji muž to ne bi želio promijeniti?" nastavlja Mandurić, dodajući kako muškarci mogu mnogo više.

"Kao da današnji muškarac još ne shvaća da, umjesto ratišta i ratovanja oružjem i teških fizičkih poslova koje su nekada mogli raditi samo muškarci, sada svoje mjesto treba tražiti u novim vrstama ratova: u angažiranosti u društvu i koliko oni danas mogu biti „muški“ posao", napisao je.

Mandurić se prisjetio i Jean-Michela Nicoliera, francuskog dragovoljca u Domovinskom ratu, kome je jučer bio rođendan. Uz tekst je objavio i pjesmu "Heroj ulice" Prljavog kazališta, čije je stihove također citirao u statusu.

Pogledajte video o poznatim Hrvatima koji javno svjedoče vjeru:

Ključne riječi

Komentara 76

AN
andjel
14:39 02.07.2019.

primjer kako funkcioniraju mediji: uzmu jednu riječ koja ih provocira, dodaju svoje objašnjenje i stave pod navodnike kao da je to (u ovom slučaju) pater sam rekao

Avatar Antikomunist
Antikomunist
18:21 02.07.2019.

Ike nemoj se previše uzbuđivat provokacijama tih zlih novinara i slaboumnih ljudi koji se drže vrlo obrazovano i napredno jer tvoju snagu i veličinu neće nikad dostić a svakom imalo pametnom je tu sve jasno.

Avatar Forest Trump
Forest Trump
16:02 02.07.2019.

Muškarci su pravi muškarci , žene su žene samo kad su zaljubljene . One ih mole , one ih mole da ih vole da ih vole..... Marko Brecelj , Buldožeri

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije