Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUD U SARAJEVU

Mamić na slobodi: Kako je moguće da se ovo meni radi?! Kamo ću sad? Pa u Međugorje!

Zdravko Mamić
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/11
15.06.2018.
u 12:27

Njegov odvjetnik najavio je kako očekuje da će biti pušten na slobodu nakon što se izjasni da ne želi u Hrvatskoj služiti kaznu i da ima državljanstvo BiH.

Dinamov savjetnik i bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić na današnjem ročištu pred Sudom BiH u Sarajevu izjasnio se da je protiv izručenja Hrvatskoj, a poslije 12 sati pušten je na slobodu.

– Ugrožena su mi prava i ne vjerujem u hrvatsko pravosuđe, rekao je. Mamić je sutkinji dokazao da ima adresu u BiH, u mjestu Zidine pokraj Tomislavgrada. Nakon puštanja na slobodu okupljenim je novinarima dao podužu izjavu napadajući sudski proces protiv njega:

– Pokušao sam sada po 101. puta promišljati, imao sam 24 sata vremena, zašto se sve ovo događa. Čudi me da vi novinari ne pitate ministra pravosuđa, recite je li državni odvjetnik imao ovlaštenje? Ako nema oštećenika, a Dinamo kaže da nije oštećen, kako je moguće da se ovo radi. Pitam se koji sam to dio i kojeg projekta da se ovo meni događa. Nisam ja glup, neinteligentan čovjek. Mogu sportski djelatnici pričati o meni kao o sportskom djelatniku, ali zanima li nekoga djeluje li država na osnovi zakona. Zamislite da vašu djecu operira neki liječnik koji nije za to stručan? Oni su prekršili sve moguće zakone koji postoje. To će se dokazati, ako nigdje drugdje, onda na Europskom sudu za ljudska prava. Kamo sada idem? Ma idem u Međugorje! – poručio je Mamić.

Kaže da puštanje iz pritvora ne smatra olakšanjem, a više je puta sipao kritike hrvatskom pravosuđu:

– 'Ko fućka Mamića, ali nisam budala, ta budala je u Hrvatsku donijela 500 milijuna eura, ta budala je svake godine plaćala 50 milijuna poreza u hrvatski proračun – govorio je Mamić.

Interpol BiH hrvatskom je Interpolu poslao obavijest da više ne postoje razlozi zbog kojih bi Zdravka Mamića zadržali u pritvoru.

Njegov odvjetnik najavio je kako očekuje da će biti pušten na slobodu nakon što se izjasni da ne želi u Hrvatskoj služiti kaznu i da ima državljanstvo BiH. Na ročište je ujutro stigao i Zdravkov brat Zoran Mamić koji je nepravomoćno osuđen na četiri godine i 11 mjeseci.

– Ja ću se na sudu izjasniti, reći tko sam, što sam i gdje sam. I to je to, vraćam se, rekao je Mamić. Njegov odvjetnik Zdravko Rajić rekao je da ne postoje uvjeti za izručenje Hrvatskoj.

– Prema sadašnjoj situaciji, prema dokazima u spisu, nema uvjeta za izručenje s obzirom na činjenicu da je gospodin Mamić državljanin Bosne i Hercegovine. Ja sam uvjeren da će zahtjev biti odbijen – rekao je Rajić.

Zdravko Mamić
1/7
Ključne riječi

Komentara 198

Avatar Toni Broo
Toni Broo
11:38 15.06.2018.

Hrvatsku uništavaju likovi koji progone , vrijeđaju i prozivaju Mamića. Oni koji stvarajuju novu vrijednost i zarađuju novac kao Mamić, ljevičarski političarski paraziti koji su uspostavili paralelne sustave u DORH-u i pravosuđu uništavaju. Novac sa kojim vi komentatorski mrzitelji Mamićaa i dorh nemate veze, prisvajate, kako vas nije sram? Kakve vi Mamićevi hejteri imate veze sa novcem iz Reala, Intera, Lyona koji je donio Mamić, kakve vi imate veze sa građanskim ugovorima koje je Mamić potpisivao sa stotinama igrača prije nego je došao u Dinamo, a ti ugovori mu se isplatili kod svega njih 5,6, a na ostalih 100 + nogometaša je bacio novac. Mamić je riskirao i profitirao, a riskirao je na Modriću kojeg je hajdukova struka odbacila, riskirao je na Lovernu koji je bio izbjeglica iz BiH, riskirao je na Eduardu Da Silvi koji je sa polomljenom nogom kao maloljetnik došao iz brazilske favele u Hrvatsku. Igrači koje je Mamić imao pod ugovorima su donijeli Dinamu milijune kn, državi također milijune kn kroz poreze i doprinose, nažalost političarski uhljebi i mediji upravljaju mozgovima mnogih ljudi u ovoj državi i bez problema mogu nešto od čega društvo ima koristi prezentirati kao nešto crno i mutno, a narod sa socijalističkim mentalnim sklopom to puši.

Avatar toxic alien
toxic alien
11:53 15.06.2018.

Od 82 svjedoka koje je pozvalo tuziteljstvo, niti jedan nije teretio Mamica! Ako je tuziteljstvo imalo tako cvrste dokaze protiv Mamica, sto ce im onda armija svjedoka? I to svjedoka koji ga ne terete!!! Buduce generacije ce moci uciti iz ovoga, a ovo ce biti primjer neuspjesnog montiranog procesa. Pozovu svjedoke koji bi trebali potvrditi navode iz njihove optuznice, pa onda u sred procesa pokrenu optuznicu protiv svjedoka zbog navodnog laznog svjedocenja!!! Ako ova presuda ikad igdje postane pravomocna, onda jao si ga svima nama! Ako samo zasmetas mafiji, mafija ce ti unistiti zivot "legalnim" putem, bas kao sto su cinili i u vrijeme Informbiroa. Da je Hrvatska pravna drzava, Mamic bi bio u Rusiji sa reprezentacijom, a Dinko Cvitan i njegova mafijaska bratija bi na zatvorskoj setnji saputali medjusobno o teskim danima koji dolaze... Mamic je za sve njih olicenje postenja i cestitosti.

SE
senior
13:10 15.06.2018.

Mamić poručuje svim svojim mrziteljima da će od jada, zlobe i mržnje svi prije pocrkati nego će on u zatvor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije