Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USKORO REHABILITACIJA

Mama malenog Šimuna otkrila detalje operacije: 'Šimun je to lavovski odradio'

Maleni Šimun
Foto: Facebook
1/3
14.09.2019.
u 17:55

Dječak i njegovi roditelji otputovali su nekoliko dana prije zakazane operacije u kliniku, a doma su ostavili svoja dva starija sina.

Maleni Šimun Stojanović iz Županje operiran je u bolnici u West Palm Beachu na Floridi, a sama operacija je prošla uspješno. 

- Bilo nas je užasno strah svega. Otkako smo došli na kliniku jasno nam je da brigu o Šimunu preuzimaju vrhunski stručnjaci jer je dr. Paley i sve njegovo osoblje iznimno susretljivo, pozitivno i profesionalno. Čim smo došli još jednom nam je detaljno objašnjeno od čega će se sve sastojati ta kompleksna operacija koja je obuhvatila više operativnih zahvata u jednom činu. Na dan operacije Šimuna su uspavali na dva sata kako bi obavili magnet, a potom je, četiri sata kasnije, započela operacija, ispričala je Martina Stojanović, mama malenog dječaka, piše 24sata. 

 

Ona je kazala kako ni ona ni suprug Tomislav nisu ni oka sklopili cijelu noć, te da su se vrtili po krevetu i mazili nogice dječaka. 

- Bila nam je prebolna pomisao da će jedna biti odrezana. Kakve god su bile, meni su bile savršene. Naviknula sam se na njih, kao i on, jer se sa njima penjao po stolicama i namještaju bez problema. Znala sam da kada ga idući dan budem mazila tu neće više biti jedan dio njega, a ni mene, kazala je Šimunova mama i ustvrdila kako bi ona dala sve da mu može dati svoje noge. 

Dječak i njegovi roditelji otputovali su nekoliko dana prije zakazane operacije u kliniku, a doma su ostavili svoja dva starija sina.  

- Operacija je u potpunosti prošla prema očekivanjima dr. Paleyja i to nam je odmah rekao nakon izlaska iz operacijske sale. Šimun je, dakako, još spavao, a meni je bilo užasno teško vidjeti da nema potkoljenicu lijeve noge. Za nju, naime, nije bilo rješenja. Stopalo na drugoj su rekonstruirali, također i kuk, kazala je Šimunova mama. 

Troškove operacije platio je HZZO jer su u Hrvatskoj iscrpljene sve druge mogućnosti liječenja, a troškove smještaja obitelji osigurani su prikupljanjem sredstava humanitarnim aktivnostima.

Kako je dječakova mama ispričala, Šimun je lavovski sve to odradio i pokazao se kao pravi heroj. Malenom dječaku sada slijedi rehabilitacija koja će potrajati nekoliko tjedana. 

- Sve će se događati pod kontrolom dr. Paleyja koji je i prije operacije obećao da će Šimun hodati. Nakon što bude rehabilitiran morat ćemo mu kupiti posebnu protezu za nogicu na kojoj će učiti hodati. To nam je još nepoznanica jer još uvijek ne znamo koliko će koštati ta proteza i da li ćemo ju morati sami platiti,  kaže mama Martina, piše 24sata.

Podsjećamo, maleni Šimun rođen je u studenome 2017. s brojnim malformacijama, a u nogicama mu nedostaje više od 25 kostiju, čašica u kuku te cijelo koljeno u lijevoj nozi, a ima i duplicirani femur (bedrena kost).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije