Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PU ISTARSKA UPOZORAVA DA SE ŽIVOTINJE NE DRŽE BEZ NADZORA

Maltezeri napali i ugrizli poštara i ženu koja je šetala

maltezeri
Tomislav Miletic/PIXSELL
11.02.2021.
u 09:46

Pojašnjavaju i da je većina osoba na koje su psi nasrnuli lakše ozlijeđena, osim 63-godišnjakinje s područja Rovinja

Ugrizi i napadi pasa, postali su česta pojava na području PU istarske na što upozorava tamošnja policija.

Izvijestili su tako da je 8. veljače 51-godišnjak policiji prijavio da ga je u 13.45, dok je dostavljao poštu u Mletačkoj ulici za nogu ugrizao  maltezer. Pas je bio sam, pa u policiji kažu da istražuju tko mu je vlasnik. Maltezeri, ovaj put njih dva, 10. veljače oko 15 sati za obje noge ugrizli su 56-godišnjakinju koja je šetala. Lakše su je ozlijedili.

Dogodilo se to u Foškići na području Pazina, a psi su istrčali iz dvorišta te napali 56-godišnjakinju zbog čega je 68-godišnja vlasnica maltezera prekršajno prijavljena jer je životinje držala bez nadzora.

Inače, prošli tjedan su psi bez nadzora ugrizli čovjeka i dijete te usmrtili mačku, pa u PU istarskoj kažu da je od početka godine policiji prijavljeno 16 događaja u kojima su životinje držane bez nadzora.

- Uglavnom se  radilo o slučajevima držanja pasa bez nadzora pa su tako psi sami napuštali dvorišta i napadali ljude, druge pse, ovce, janjad i kokoši, a zabilježeno je i nekoliko slučajeva gdje su vlasnici šetali pse bez povodca pa su oni nasrtali na druge životinje ili ljude - kažu u policiji.

Pojašnjavaju i da je većina osoba na koje su psi nasrnuli lakše ozlijeđena, osim 63-godišnjakinje s područja Rovinja. Kako je ona teže ozlijeđena, policija je nakon napada pasa na nju o svemu izvijestila i nadležno državno odvjetništvo, smatrajući  da se tu radi o općeopasnoj radnji.

-  Kako bi se izbjegli ovakvi događaji, policija ponovno podsjeća građane da su dužni voditi računa o svojim životinjama i poduzeti odgovarajuće mjere kako životinje ne mogu samostalno napustiti dvorište ili drugi prostor u kojem borave. Isto tako, prilikom šetnje psi moraju biti obavezno na povodcu, bez obzira radi li se o manjem ili većem psu, dok psi koji spadaju u kategoriju opasnih pasa moraju imati i brnjicu prilikom šetnje - upozoravaju iz policije.

Ključne riječi

Komentara 4

DG
dario.gmajnicki.3
10:06 11.02.2021.

Pinč me jednom pokušal ugristi. Imal sam obuvene radne cipele, s metalnim kapicama. Epilog? Smeđa cvileća kugla dlaka i dreka 10-ak metara dalje u podnožju stepenica (koje su vodile prema meni, na kat, tak da je završil u trokutu). Inače, kad su gazde bili s njim, najumiljatiji pes, al kad je sam..... Inače, volim pese, al me nemoj napadat, jer dobiš po piksi.

DU
Deleted user
09:48 11.02.2021.

Maltezer, imaju sreće što nije bio Pinč ili Čivava, ne bi ništa ostalo od tih ljudi!

MA
Marinkooss
18:35 11.02.2021.

Imam Pinča vrat 18 a najmanja ogrlica u trgovini od 22 nadalje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije