Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
akcija Power Off II

Maloljetnik iz Brodsko-posavske županije uhićen zbog cyber napada na školu

Haker
Foto: Getty Images
03.04.2019.
u 17:15

Lani je u sličnoj takvoj akciji uhićen 19-godišnjak iz Zaprešića koji je vodio Webstresser – najveći servis za pokretanje DDoS napada na svijetu

Hrvatski cyber policajci u suradnji s Europolom otkrili su i kazneno prijavili maloljetnika s područja Brodsko-posavske županije zbog sumnje da je korištenjem ilegalnog internetskog servisa Webstresser izvršio DDoS napad na internetsku infrastrukturu srednje škole.

DDoS napad funkcionira tako da napadač daljinski upravlja povezanim uređajima koji su spojeni na internet te usmjerava veliku količinu internetskog prometa prema određenoj web stranici. To za posljedicu ima usporavanje rada web stranice ili njenu potpunu nedostupnost. Maloljetnik je uhićen u sklopu akcije Power Off II, a lani je u sličnoj takvoj akciji uhićen 19-godišnjak iz Zaprešića koji je vodio Webstresser – najveći servis za pokretanje DDoS napada na svijetu.

Komentara 2

Avatar Dumen
Dumen
22:12 03.04.2019.

Ispravio si jedinicu u imeniku iz informatike ?

DU
Deleted user
08:34 04.04.2019.

Jesenti milu bigulicu, to je nekakav velik zatucanac kad se bavi "sajberiranjem" umjesto da se drogira kao svi moderni vršnjaci mu. Od njega nikad ništa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije