Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UBOJSTVO NOŽEM Malodobnik usmrtio M. Jurića zbog odlaska na WC

Maloljetni ubojica izvrijeđao suca

03.11.2008.
u 18:15

SPLIT – Sedamnaestogodišnjak, “vlasnik” 15-ak kaznenih prijava, koje redovito “skuplja” od svoje 14. godine, pritvoren je nakon ispitivanja u Istražnom centru splitskoga Županijskog suda zbog ubojstva 21-godišnjeg Marka Jurića, kojeg je prije dvije večeri na Bačvicama ubo nožem u trbuh.

Motiv šokirao suca
Motiv je prilično šokirao i iskusnog suca Stanka Grbavca, kojeg je iznenadio i podeblji dosje privedenog, unatoč njegovoj mladoj dobi. Ispalo je, naime, da je mladić zario nož uzrujan što ga Jurić nije pustio u zahod kafića Pupa na Bačvicama. Došao je potom do šanka i počeo prijetiti da će ubiti Jurića. Izbacili su ga iz kafića, otišao je po nož u obližnji “fast food” te na platou iznad lokala dočekao Jurića i probo ga.

21-godišnji mladić izboden u Splitu podlegao ozljedama

Ozloglašeno mjesto
Juriću su pokušali spasiti život u KBC-u, no u nedjelju nešto prije 19 sati podlegao je ozljedama. Privedeni se nije ustezao čak ni pred sucem. Pokazao je svoj temperament kad mu je Grbavac odredio pritvor zbog opasnosti da ne ponovi djelo. Kad je shvatio da će na Bilice, izvrijeđao je suca povišenim tonom.

Inače, mladić, sin splitskog liječnika i profesorice, dosad je dobio nekoliko kaznenih prijava zbog krađa, razbojstava, zloporabe droge, nasilja u obitelji...

Narodnjački lokal Pupa na Bačvicama opet je tako bio poprište teškog incidenta. Nedavno je tamo izboden Vlatko Radić zvani Van Dam. On je dobio nožem u vrat. Sreće nije imao ni voditelj kafića, bivši nogometaš Ivica Bančić, kojeg su pred kućom u Podstrani prebili bejzbolskom palicom.


Majka se boji da će braća osvetiti Markovu smrt

Obitelj Jurić u velikoj je tuzi i nije im bilo do razgovora. – Ne mogu govoriti, neću pričati, ništa mi ne može vratiti mog sina – kratak je bio Markov otac. Mještani o Marku govore biranim riječima. Znaju ga i pod nadimkom Svećenik, jer je do srednje škole bio ministrant, a s majkom je, kažu, često molio krunicu. Ona se, pak, boji da će Markova braća (pokušati) osvetiti njegovu smrt. O drogi koja mu je nedavno nađena, roditelji kažu da je podmetnuta te da se on s tim nije imao nikakve veze.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije