Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Maloljetni pijani Zagrepčani napali zadarskog fotoreportera

14.11.2008.
u 21:15

ZADAR – Val nasilja među maloljetnicima sve više uzima maha, a jedno takvo, ali s puno lakšim posljedicama, zabilježeno je u petak popodne i u Zadru. Na Krešimirovoj obali na zadarskoj rivi oko 15,30 sati došlo je do tučnjave u kojoj su sudjelovala dva 15-godišnjaka sa zagrebačkog područja i 20-godišnji mladić iz Zadra. Policija je utvrdila da su dvojica zagrebačkih srednjoškolaca u alkoholiziranom stanju iz čista mira verbalno, a potom i fizički napali 20-godišnjeg Zadranina. Oba napadača privedena su u policijsku postaju gdje im je izmjereno više od 1,20 promila alkohola u krvi.

Iz PU zadarske kažu kako su mladići bili u grupici sa svojim vršnjacima iz jedne zagrebačke srednje škole i da su u Zadru bili na proputovanju u sklopu ekskurzije. Protiv obojice je podnesen optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira. U zadarskoj Općoj bolnici nam je potvrđeno kako im je tijekom popodneva dovedena jedna mlađa muška osoba, no da se radi o lakšim tjeledsim ozlijedama. Doznajemo kako je napadnuti Zadranin dobio batine ničim izazvane.

Tog je popodneva sjedio na rivi sa svojoj djevojkom kada je pored njih prošla skupina maloljetnih mladića koji su ga počeli zadirkivati.

- Iz te grupice dvojica su me počeli verbalno zadirkivati, ali ništa posebno pa nisam ni reagirao. Kada sam vidio da ne posustaju, podigao sam se i krenuo prema njima, a jedan me odmah udario šakom u glavu. Pokušao sam im smireno reći da se ne želim tuči i da nije u redu da nekog iz čista mira udaraju, ali se nisu obazirali. Tada sam jednog uspio uhvatiti, dok me drugi s leđa udarao nogama – kaže nam pretučeni Zadranin kojeg su maloljetnici udarali 15-tak minuta. Kaže nam čak da kada su uvidjeli svoju pogrešku da su mu se ispričali.

U međuvremenu, njegova dejvojka otišla je sve prijaviti policiji koja se na rivi stvorila u rekordnom vremenu. Grupicu maloljetnih Zagrepčana uskoro su sustigli, a Zadranin je odmah prepoznao svoje napadače od kojih je čuo da su iz stanovitog 1 b razreda jedne zagrebačke srednje škole u Dubravi.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije