Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar Ostojić u Karlovcu

Malo je bolnica u kojima su pacijenti toliko zadovoljni

bolnica
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
13.03.2014.
u 13:28

Otvarajući noviouređeni Odjel za gatroeneterologiju i endokrinologiju u karlovačkoj bolnici ministar Rajko Ostojić pohvalio liječnike, sestre i tehničare

Gastroenterologija i endokrinologija moderan su i funkcionalan odjel na tragu svjetskih standarda. U malo bolnica u Hrvatskoj su na jednom mjestu, ovdje u Karlovcu, kod mene na Rebru i možda u još kojoj.

Svjetski standard

U svjetskim bolnicama na jednom su mjestu i vi ste to prepoznali. Malo je bolnica u kojima su pacijenti ovako zadovoljni kao u Karlovcu. Uvijek je sjajno doći ovdje, jer je toliko smijeha, radosti i pozitivnih vibracija i kod pacijenata i kod osoblja.

Na to ne nailazimo baš u ostalim segmentima, bilo u zdravstvu ili društvu uopće – poručio je ministar zdravlja Rajko Ostojić otvarajući novouređeni Odjel za gastroenterologiju i endokrinologiju u Općoj bolnici Karlovac.

Uloženo je četiri milijuna kuna decentraliziranih sredstava, a u 14 soba sa 34 kreveta zamjenjene su dotrajale instalacije, uređena stolarija i podovi, te povećan broj sanitarnih čvorova. Ostojić je obišao i novouređenu kiruršku dvoranu u sklopu Objedinjenog hitnog bolničkog prijema u što je Ministarstvo zdravlja investiralo milijun kuna.

Nekoliko je puta pohvalio i čestitao svim liječnicima, medicinskim sestrama i tehničarima na sjajno odrađenom poslu. Napomenuo je da je učinjen značajan pomak i najavio da će upravo karlovačka bolnica biti među prvima u ostvarenju projekta energetske učinkovitosti.

Otkrio je i što zdravstvu Karlovačke županije donosi Master plan, koji ide u javnu raspravu.

– U Karlovačkoj županiji donijet će funkcionalnu integraciju Opće bolnice Karlovac i Ogulin. Neće doći do organskog spajanja, imat ćemo dvije potpuno odvojene ustanove sa poboljšanom dnevnom bolnicom.

Jedan od razloga za to je i što je osnivač i vlasnik obje ustanove Karlovačka županija, bez obzira što su prava prenesena na državu, ali idemo po principu jedna županija, jedna bolnica.

Smanjen gubitak

Isto tako karlovačka bolnica lani je imala 64 do 66, a ogulinska 51 posto popunjenosti. Stoga idemo u preklapanje odjela i djelatnosti. To će biti bolje našim građanima, ali i kolegama.

Te dvije bolnice kada se funkcionalno integriraju imat će kontakt bolnicu KBC Sestre Milosrdnice u Zagrebu – otkrio je ministar.

Zahvaljujući na potpori sanacijski upravitelj karlovačke bolnice dr. Suad Crnica rekao je da su znatno smanjili gubitak koji je na godišnjoj razini iznosio 18 milijuna kuna. Cilj je dovesti poslovanje na nulu. Vjeruje da bi se to moglo ostvariti u iduće dvije godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije