Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MALI SPORTAŠI

Mališani vrtića Banija najbolji su karlovački mali "olimpijci"

olimp5
Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell
1/5
11.05.2010.
u 16:25

Dječaci i djevojčice karlovačkih vrtića natjecali su se u pet disciplina - trčanju, štafeti, nogometu, skoku u dalj i bacanju loptice.

Vrtić Banija pobjednik je 9. olimpijskog festivala dječjih vrtića Karlovca. U ekipi je bilo 29 mališana koji su sa svojim tetama Vesnom i Mirjanom u pet sportskih disciplina skupili 95 bodova. Drugo mjesto osvojio je Park 2 sa 86, a treće Švarča sa 69 bodova.

Važno je sudjelovati

Dvije prvoplasirane ekipe time su ostvarile pravo sudjelovanja na županijskoj olimpijadi koja će se 18. svibnja održati u Sokolskom domu, kada će se karlovačkim predškolcima pridružiti i njihovi vršnjaci iz Vojnića, Slunja, Duge Rese, Ogulina. Ova je manifestacija prvi put organizirana u Školskoj sportskoj dvorani Mladost na Rakovcu. Oko tri stotine predškolaca iz dvanest vrtićkih skupina pokazalo je svoje vještine u trčanju na pedeset metara, štafeti 4 x 25 metara, bacanju loptice, skoku u dalj s mjesta i u nogometu. Olimpijadu je svečano otvorio gradonačelnik Damir Jelić, a početak je bio kao na '‘onoj pravoj'’. Nakon predstavljanja svih ekipa uslijedilo je podizanje zastave i paljenje baklje.

– Tom manifestacijom njegujemo u djece slogan da je najvažnije sudjelovati, a ne pobijediti. Vrlo je važno da ih u još u najranijoj dobi učimo i zdravim navikama te potrebi bavljenja sportom – kazala je ravnateljica Dječjeg vrtića Karlovac Marina Gojak. Unatoč tome što je najvažnije bilo sudjelovati, predškolci su pokazali zavidnu borbenost na sportskim terenima. Nakon svih odigranih utakmica najboljim nogometašicama proglašene su djevojčice vrtića Park 1. Druga je bila ekipa Park 2, a treća Dubovac. Među dječacima najbolji je bio vrtić Grabrik 2, zatim Bubamara i Rakovac. U štafeti su najbolje trčali djevojčice i dječaci Predškole Grabrik. Najbrži na pedeset metara bili su Kiara Kirinčić iz Parka 1 i Igor Salopek iz Predškole Park. Lopticu su najdalje bacili Nika Mandić iz Gaze i Dominik Lorković iz Dubovca. Najdalje su skočili Lea Novogradec i Patrik Rade iz vrtića Banija koji su bili vrlo ponosni zbog svojih zlatnih medalja. Isto će pokušat ostvariti i na županijskoj olimpijadi.

– Vježbali smo, ali se nismo posebno pripremali. Prvo ekipno mjesto i dva zlata u skoku u dalj rezultat su zapravo našeg četverogodišnjeg rada – rekle su tete iz vrtića Banija. Nagrada za fair play pripala je klincima predškole Park.

Predsjednik Karlovačke sportske zajednice Zdravko Marčetić podsjetio je da je mala olimpijada najvažniji sportski događaj u gradu. Prije devet godina, kada je u Karlovcu prvi put organizirana, u Hrvatskoj ju je priređivalo samo sedam gradova.

Kako se trči štafeta?

Danas se organizira u čak dvadeset gradova, a sudjeluje više od 20.000 djece. Ovog puta karlovački mališani natjecali su se pod sloganom "I ja ću biti olimpijac".

– Trčala sam štafetu. To je ono kada s jednom stvarčicom trčiš od jednog do drugog, a pobjednik je onaj koji najbrže dođe do cilja – objasnila je šestogodišnja Laura Marković iz vrtića Banija, koja je sa svojim kolegicama Emom, Dorom i Klarom bila četvrta. Zamalo im je izmaknulo treće mjesto, ali su ponosno pokazivale ekipno osvojeno zlato.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije