Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cvjetići glazbe 2013

Mališani na tamburaškom festivalu u Pleternici oduševili

cvjetići glazbe
Dusan Mirkovic/PIXSELL
09.06.2013.
u 13:02

26 mališana iz dvije slavonske županije nastupilo je izvodeći poznate skladbe na tradicionalnom Dječjem tamburaškom festivalu

26 mališana iz dvije slavonske županije nastupilo je izvodeći poznate skladbe na tradicionalnom Dječjem tamburaškom festivalu „Cvjetići glazbe 2013“ u Pleternici, a njihov nastup pred više stotina posjetitelja na otvorenom prostoru pratilo je sedam tamburaških orkestara i sastava.

Odlukom ocjenjivačkog suda pobjednica je Monika Jurić iz Kaptola s pjesmom „Ti ne tuguj“, slijedi Helena Krišković iz Drenovca (pjesma „Tamburice moja mila“), te Lana Smičić iz Starog Petrovog Sela, koja je otpjevala skladbu \"Kad\' te moji svatovi probude“.

Najsimpatičniji je bio nastup sedmogodišnje Hane Gomerčić iz Požege pa je dobila nagradu „Najcvjetić“.

Pokrovitelj priredbe bio je grad Pleternica, organizaciju su pomogli brojni sponzori, a ranijih godina na festivalu su izvođene i nove skladbe koje su objavljene na albumima. U revijalnom dijelu večeri nastupile su sve uspješnije Pleterničke mažoretkinje, te više mladih tamburaških sastava među kojima su bili Kćeri ravnice iz Buka, Ciraki iz Požege itd.

Prvog dana priredbe održan je koncert u znak sjećanja na prerano stradalu sudionicu „Cvjetića glazbe“ Antoniju Vidaković pa je njene pjesme s ovog festivala izvela Ana Baketarić uz pratnju požeškog sastava Posegana, a cjelovečernji nastup imali su renomirani Najbolji hrvatski tamburaši.

>>Pleternica nastavlja sa projektima koji se financiraju iz EU fondova

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije