Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRAVO!

Mali koraci, ali veliki uspjeh: Pogledajte kako Šimun hoda s novom protezom

Šimun hoda s novom protezom
Foto: Screenshot
27.01.2020.
u 23:58

Na društvenim mrežama objavljena je snimka malog borca koji gotovo samostalno, uz tek malu pomoć dječjih kolica korača hrabro hodnikom bolnice

Iz SAD-a stižu divne vijesti o malenom Šimunu koji je ljetos iz Županje otputovao na Floridu kako bi ga operirali i omogućili mu da prohoda. Naime, nakon što je u prosincu prvi put napravio probne korake sa svojom novom protezom, danas se na društvenim mrežama pojavila snimka koja prikazuje kako mali borac gotovo samostalno, uz tek malu pomoć dječjih kolica korača hrabro hodnikom bolnice dok ga u pozadini bodri bolničko osoblje i majka Martina.

VIDEO Šimun prohodao s protezom

 

Podsjetimo, dječak je rođen u studenome 2017. s brojnim malformacijama, a u nogicama mu nedostaje više od 25 kostiju, čašica u kuku te cijelo koljeno u lijevoj nozi, a ima i duplicirani femur (bedrena kost). Kako bi mogao stati na svoje noge, liječnici su mu morali amputirati nogu koja se nije razvila te rekonstruirali stopalo na drugoj, koje je imalo samo dva prsta te nije bilo stabilno za stajanje. Operacija je prošla uspješno, kao i oporavak. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije