Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CSI u Požegi

Mali forenzičari vještačili dokaze i izuzimali tragove

mali forenzičari
Foto: PU požeško-slavonska
26.01.2015.
u 15:43

Najuzbudljiviji je bio praktični dio, kada su se pod budnim okom mentora školarci okušali u izuzimanju tragova, baratanju raznim priborima i sličn

Učenici OŠ Dragutina Lermana iz Brestovca imali su čast postati prvi mali forenzičari u Požeško-slavonskoj županiji. Naime, njima su u posjet došli vještaci iz Centra za forenzična ispitivanja "Ivan Vučetić", koji su ih uputili u svijet pronalaženja i izuzimanja tragova, vještačenja, balistike te bioloških i toksikoloških istraga.

Najuzbudljiviji je bio praktični dio, kada su se pod budnim okom mentora školarci okušali u izuzimanju tragova, baratanju raznim priborima i slično, za što su na kraju dobili diplome. Očito nadahnuti popularnim CSI serijama, mladi su Brestovčani imali puno pitanja, ali uglavnom ih je zanimalo imaju li te serije veze sa stvarnošću.

Iako su im forenzičari pojasnili da u realnosti sva ta istraživanja traju dulje, da su napornija te da se ponekad nađu pred stvarima koje ne mogu riješiti, veliki broj djece poželio se školovati upravo za njihova zanimanja. Ako ništa drugo, učenici su naučili da se kriminal ne isplati, jer koliko god se počinitelj trudio prikriti svoje nedjelo, kad-tad će biti otkriven. 

>> Forenzičari sa Šalate riješe četiri sumnjive smrti dnevno

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije