Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GOSPODARSTVO Unatoč dogovoru u Vladi iz 2006. godine, Županija nije postala vlasnik

Mali dioničari Milsa gube strpljenje i spremaju tužbe

06.11.2008.
u 16:25

SPLIT – Udruga malih dioničara Milsa priprema skupštinu koju želi održati do konca ovog mjeseca, a iako sa Hrvatskim fondom za privatizaciju imaju 20 posto vlasničkog udjela, nemaju nikakve informacije o poslovanju ni o planovima tvrtke.

Direktorica ne odgovara
Marija Brekalo, predsjednica Udruge malih dioničara, tvrdi da direktorica Mileva Mimica Lucić uporno ignorira njezine pozive i pismeni zahtjev za sastankom ili izvješćem o stanju u tvrtki.

Mali dioničari strahuju za svoje vlasništvo, odnosno boje se najcrnjeg scenarija – postupnog gašenja Milsa i prodaje atraktivnog zemljišta na kojemu se nalazi.

Ne ulijeva im optimizam ni ponašanje Splitsko-dalmatinske županije koja je davno trebala ući u vlasničku strukturu, ali to se još nije dogodilo.

– Dogovor je postignut 2006. godine u Vladi RH i prema njemu je Splitsko-dalmatinska županija trebala unijeti potraživanja od pet milijuna kuna te provesti dokapitalizaciju izdavanjem dionica. To se još nije dogodilo! – upozorava Brekalo.

Ledo ukinuo sladolede
Kaže da je nedavno imala sastanak sa županom Antom Sanaderom koji je objasnio kako je zapelo na pravnoj proceduri i kako čekaju Ministarstvo gospodarstva.

Time bi temeljni kapital Milsa bio povećan sa 25 na 30 milijuna kuna, a mali bi dioničari sa Županijom imali 32 posto dionica, što je mnogo više od upravljačkog paketa. Svakako, ohrabreni najnovijim događajima u hrvatskom pravosuđu, mali dioničari ozbiljno razmišljaju još jednom pokušati tražiti pravdu na sudu.

– Razmišljamo o tužbama za naknadu štete protiv Leda, koji je kada je bio najveći dioničar, ugasio liniju proizvodnje sladoleda. Razmatramo i pravne mogućnosti o tužbi protiv najvećih dioničara Fime i Validusa, ali i Splitsko-dalmatinske županije – najavila je Brekalo.


Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije