Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBITELJI POGOĐENE POTRESOM

Malenica uručio donaciju Huawei tableta u vrijednosti 250 tisuća kuna

Ministar Malenica uručio donaciju Huawei tableta vrijednih 250 tisuća kuna
Foto: Ministarstvo uprave
1/9
20.04.2020.
u 12:55

„Upravo je u ovakvim uvjetima digitalizacija ključna te do izražaja dolaze sve njezine prednosti – iako smo udaljeni, povezani smo“, rekao je ministar Malenica.

Ministar uprave Ivan Malenica i Zhang Heng, glavni direktor Huaweija u Hrvatskoj posjetili su obitelji grada Zagreba pogođene potresom, a koje su smještene u Studentskom centru Cvjetno naselje, te im uručili uređaje u vrijednosti 250 tisuća kuna. Riječ je o 170 tableta MediaPad T5 10, donaciji kineske tehnološke kompanije Huawei.

Uz ministra Malenicu i g. Henga, primopredaji tableta su nazočili i Bernard Gršić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, Marijo Župan, zamjenik ravnatelja SC-a te Mirko Bošnjak, sanacijski upravitelj SC-a.

Tom prilikom, ministar uprave Ivan Malenica razgovarao je s građanima o njihovoj svakodnevici u privremenom smještaju te skrenuo pažnju na mogućnosti digitalnih usluga koje im mogu olakšati izazove s kojima se nose.

„Upravo je u ovakvim uvjetima digitalizacija ključna te do izražaja dolaze sve njezine prednosti – iako smo udaljeni, povezani smo“, rekao je ministar Malenica.

“Željeli smo našim sugrađanima pogođenima potresom, koji su morali privremeno iseliti iz svojih domova, makar malo olakšati svakodnevicu. Nadamo se kako će tableti najmlađima pomoći pratiti online nastavu, a starijima olakšati pravovremeno informiranje, kontakt s obitelji i ispunjavanje svog slobodnog vremena”, dodao je Zhang Heng, glavni direktor Huaweija u Hrvatskoj.

Ministar Malenica osvrnuo se i na ciljeve u digitalizaciji javne uprave nakon pandemije. Istaknuo je kako je svaka kriza ujedno i prilika za razvoj, nove ideje i rješenja te naglasio: „Digitalizacija javne uprave odvija se već neko vrijeme, a iskustvima iz borbe s koronavirusom možemo izaći jači te vjerujem kako će se sva tijela pridružiti ubrzanoj digitalizaciji i već započete projekte ubaciti u višu brzinu.“

„Kada prođe ova pandemija, budućnost „Andrije“ je u hrvatskoj javnoj upravi, kao virtualnog suradnika koji može komunicirati po raznim pitanjima s građanima. Na ovaj način smo se otvorili na području zdravstva, a u budućnosti planiramo i na području javne uprave“, zaključio je ministar Malenica.

Ministarstvo uprave ubrzano radi na projektu digitalizacije radi pojednostavljenja komunikacije između građana i javne uprave te ubrzanog pribavljanja dokumenata. Putem e-Građana, koji broji preko 950.000 korisnika i nudi 72 usluge, korisnicima je dostupan niz e-usluga kao što su uvid u Matične knjige, u izabranog liječnika, laboratorijske nalaze, terapije. Također, građani mogu provjeriti i ocjene svog djeteta u školi unutar usluge e-Dnevnik, prijaviti rođenje djeteta putem usluge e-Novorođenče, kao i dugi niz usluga.

Komentara 1

Avatar bender
bender
13:24 20.04.2020.

Podmukla kineska propaganda. Ali nećete se dugo po zapadu infiltrirati. Sa srbima ste se slizali onda marš tamo k njima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije