Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uzbuna u gnijezdu

Malena otjerala uljeza, ali njezina Klepetana još nema

malena
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/6
28.03.2016.
u 20:50

– To sigurno nije bio Klepetan. Odmah sam primijetio da se boji. To je neki susjed koji zna da kod Malene uvijek ima dosta ribe, pa je navratio, najeo se i zatim opet zbrisao u svoje gnijezdo – kaže Stjepan Vokić

Društvene mreže i portali na Uskrs su javljali kako se rodan Klepetan vratio svojoj Malenoj u Brodskom Varošu kod Slavonskoga Broda, što bi bilo četrnaesti put da je prešao 13 tisuća kilometara kako bi ponovno bio sa svojom ljubljenom.

Naime, Klepetan ove godine kasni zbog jakog vjetra – svojoj se družici obično vraćao 24. ožujka. Međutim, pokazalo se kako je riječ o uljezu. Rodan koji se pojavio u Maleninu gnijezdu nije bio Klepetan, a došao je zbog gladi, a ne ljubavi. Ženka ga je brzo otjerala.

– To sigurno nije bio Klepetan. Odmah sam primijetio da se boji. To je neki susjed koji zna da kod Malene uvijek ima dosta ribe, pa je navratio, najeo se i zatim opet zbrisao u svoje gnijezdo – kaže Stjepan Vokić, umirovljeni domar područne osnovne škole koji više od 20 godina njeguje rodu slomljenog krila koju su ranili lovci.

Toliko traje i ljubav Malene i Klepetana, mužjaka koji svake jeseni ode i svakog se proljeća vraća svojoj dragoj. Malena, Stjepan i brojni fanovi širom Hrvatske i svijeta nestrpljivo čekaju svog rodana, kojemu je već krajnje vrijeme da se vrati. Stjepan je gotovo svakog dana na pecanju po obližnjim kanalima u potrazi za ribom kojom će nahraniti svog ljubimca kada pristigne s dalekog puta. Neizvjesnost oko povratka tridesetak godina stare ptice u svoje ljubavno gnijezdo svake je godine sve veća, no svi vjeruju da će se priča i ovaj put sretno završiti.

>> Klepetan ipak nije došao kod Malene, drugi rodan joj sletio u gnijezdo, ali ga je ona brzo otjerala 

>> Rodan kasni zbog vjetra, Malena u iščekivanju

Komentara 3

Avatar gledatelj_zikine_dinastije
gledatelj_zikine_dinastije
21:09 28.03.2016.

nadam se da klepetan ne koristi rutu preko islamskih zemalja jer tamo se svaki vid ljubavi kaznjava smrcu...

OM
omolje
08:45 29.03.2016.

Jedva čekam da dođe i da malenoj skine mrak sa očiju.

EB
EBERT
12:59 29.03.2016.

Pametna roda prepoznala je ona parazita .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije