Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagonetka nije riješena

Tajna leta MH370 nije otkrivena: 'Nezamislivo je da svijet ne zna što se dogodilo...'

Potraga za MH370
Foto: POOL New/REUTERS/PIXSELL
03.10.2017.
u 10:58

"Gotovo je nezamislivo i svakako društveno neprihvatljivo u doba modernog zrakoplovstva da nestane tako veliki putnički zrakoplov te da svijet ne zna što se dogodilo s njim i njegovim putnicima", navodi se

Australske vlasti duboko žale što nisu pronašle olupinu zrakoplova Malaysia Airlinesa koji se srušio na letu MH370 i u konačnom izvješću o neuspješnoj potrazi objavljenom u utorak napisale su da zagonetka nije riješena, što je "neprihvatljivo".

"Razlog gubitka MH370 ne može se konačno utvrditi dok se zrakoplov ne pronađe", priopćio je australski ured za siguran promet (ATSB) u izvješću.

"Gotovo je nezamislivo i svakako društveno neprihvatljivo u doba modernog zrakoplovstva da nestane tako veliki putnički zrakoplov te da svijet ne zna što se dogodilo s njim i njegovim putnicima", navodi se.

Nestanak Boeinga 777 8. ožujka 2014. u kojemu je bilo 239 putnika na letu iz Pekinga u malezijski glavni grad Kuala Lumpur, jedna je od najvećih svjetskih zrakoplovnih zagonetki.

Smatra se da je skrenuo tisuće kilometara sa smjera nad južnim Indijskim oceanom prije nego što se srušio nad obalom zapadne Australije.

U izvješću ATSB-a objavljenom u utorak, navedene su pojedinosti 1046-dnevne neuspješne potrage za avionom iznad i ispod površine Indijskog oceana sa znanstvenim analizama satelitskih snimaka, morskih struja pa čak i školjaka priljubljenih za komad zrakoplova pronađenog na otoku Reunion.

Malezija istražuje nestanak i dalje te je u kolovozu objavila da je prihvatila ponudu privatne tvrtke Ocean Infinity koja će nastaviti istragu.

Komentara 6

Avatar Moodleen
Moodleen
15:47 03.10.2017.

Ma to si je Todorić vozil lovu na Maldive, pa je skril avion da zametne tragove.

Avatar Falseflag
Falseflag
11:25 03.10.2017.

Dakle nemojmo se pravit mutavi, živi ljudi na Maldivima su svjedočili o slijetanju boinga u američku bazu Diego Garcia. Fotografija jednog od putnika poslana MMS-om u propertiju otkriva GPS lokaciju Diego Garcia. GPS proizvođaća motora koji je nezavisan od ostatka aviona govori o široj lokaciji Maldiva. Avion sa istim brojem bio je mjesecima garažiran u hangaru u Tel Avivu. To je bila operacija Mossad-CIA s vojnom pozadinom u kojoj su ljude-putnike zamračili u medicinske svrhe, dok avion i dalje vozi samo pod drugim "part number". Bitno da nema žrtava židovskog porijekla kao i u slućaju 9/11.

Avatar Crnokošuljaš
Crnokošuljaš
01:14 04.10.2017.

Znaju Amerikanci, koji su to odradili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije